Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті зменшилась смертність від туберкульозу

На Закарпатті зменшилась смертність від туберкульозу
Сьогодні, 24-го березня, до Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом в Ужгороді експерти розповіли про зрушення у боротьбі з цією хворобою у межах області. Як зазначила, Любов Марковцій –...

Сьогодні, 24-го березня, до Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом в Ужгороді експерти розповіли про зрушення у боротьбі з цією хворобою у межах області.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначила, Любов Марковцій – генеральний директор ОКТМО "Фтизіатрія", обласний фтизіатр, на Закарпатті епідемія туберкульозу почалася у 2001 році, тоді показники захворюваності цієї недуги подолали епідпоріг. Починаючи з 2006-го року відмічається спад захворюваності. Однак більшає кількість форм хвороби, які стійкі до протитуберкульозного лікування.

У минулому році показник захворюваності − 58,3 випадків на сто тисяч населення.

Реклама

Смертність від туберкульозу наразі становить 12,3 випадки на 100 тисяч населення, що дещо менше ніж у попередні роки.

Ситуація щодо захворюваності дітей цією недугою в Закарпатті − відносно благополучна. Показник захворюваності майже у 2 рази менший ніж у середньому по Україні. За словами Катерини Дебрецені, обласного дитячого фтизіатра, за 2014 рік цей показник становив 4,5 випадків на сто тисяч дитячого населення. Наразі немає альтернативи у профілактиці захворювання. Йдеться про вакцину БЦЖ, закупівлі якої повністю фінансуються із держбюджету.

Реклама

Серед подальших кроків протидії туберкульозу в області є завершення будівництва протитуберкульозної лікарні у Тячівському районі, проведення заходів профілактики, безперервне лікування хворих в амбулаторних умовах тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно