Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Василь Губаль під час свого виїздного прийому в Солотвині вислухав нарікання місцевих мешканців (ФОТО)

Василь Губаль під час свого виїздного прийому в Солотвині вислухав нарікання місцевих мешканців (ФОТО)

Василь Губаль під час свого виїздного прийому в Солотвині вислухав нарікання місцевих мешканців (ФОТО)
Проблеми з газопостачанням, водою, сміттям та дорогами найбільше турбують солотвинців. Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль провів виїзний прийом громадян у селищі Солотвино, що на Тячівщині. Зі...

Проблеми з газопостачанням, водою, сміттям та дорогами найбільше турбують солотвинців. Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль провів виїзний прийом громадян у селищі Солотвино, що на Тячівщині. Зі своїми проблемами та наріканнями до керівника краю прийшли близько сотні людей, які озвучували проблеми як селищного, так і районного, обласного й державного масштабу.

ВІДЕО ДНЯ

Теми, порушені людьми на зустрічі, свідчать передовсім про незадовільну роботу селищної ради, її депутатів та голови Юрія Ухаля, адже чимало питань, які піднімали солотвинці, при бажанні можна було вирішити на місцевому рівні – починаючи від побутових і завершуючи правовими чи пов’язаними з оформленням землі, - повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА. Також йшлося і про ознаки зловживань, до яких вдавалися посадовці – на них нарікають люди. До слова, за наведеною інформацією голова ОДА одразу ж звернувся до представників правоохоронних і контролюючих органів району та області з вимогою належної правової реакції.

Водночас чимало проблем солотвинців дуже складні і задавнені. Однією з перших вони піднімали тему газопостачання: на території району є власне родовище, звідки і йде пальне до людей, утім, кажуть солотвинці, тиск слабкий, і постачання нестабільне. Реагуючи на ці повідомлення, керівник краю ініціював створення робочої групи з представників газовидобувних, газотранспортних компаній та відповідних обласних служб – вони вивчатимуть ситуацію на місці і протягом двох тижнів мають дати свої висновки та рекомендації. Також Василь Губаль, наголошуючи, що обласна влада не регулює цін на енергоносії, звертається до влади державної з проханням відкоригувати ціну на газ для солотвинців, враховуючи те, що вони використовують "власне" паливо.

Реклама

Не менше непокоїть мешканців Солотвина й водопостачання та водовідведення – потерпають від перебоїв, якість бажає бути кращою, багато хто не має систем каналізування, тощо. Цими питаннями також терміново займеться робоча група із фахівців, аби дати відповіді на запити людей та почати системно налагоджувати стан справ.

Керівник області наголосив: саме тому й приїхав до Солотвина, бо знає, що у жителів є нарікання на інфраструктуру селища, й вирішив сам почути, на що скаржаться люди, відчути ситуацію. Василь Губаль визнав: усі негаразди, що допікають солотвинцям, обласна влада "на раз" вирішити не може, але буде зроблено все можливе. Так, уже є відповідь щодо дороги (на її, власне, відсутність в одному з мікрорайонів нарікають люди) - ініційовано позачергову сесію селищної ради, котра розгляне питання про виділення коштів з бюджету розвитку, й шлях можна почати роботи. Якщо консолідувати зусилля, Солотвино матиме нову дорогу до кінця квітня – зазначив керівник Тячівського району Василь Йовдій.

Реклама

Об'єднати зусилля слід і для вирішення проблеми зі сміттям – наголосив голова ОДА. Раніше місцева влада виділила землю під полігон для твердих побутових відходів, але люди, які взялися за цю справу, зобов'язань не виконують. Зараз мова про те, щоби громада розглянула можливість розширення території для об’єкту, де б збиралися (а, в перспективі, можливо, і сортувалися) відходи та разом з владою провела перемовини з підприємством, котре могло б системно працювати. Це завдання для Солотвина на цей сезон, адже лише спільно з людьми селища й із владою можна розв’язати цю проблему – наголосив Василь Губаль.

Загалом керівник області під час зустрічі, на якій порушували також і теми мобілізації, цін на енергоносії та продукти, інфраструктури тощо, зазначив, що прагнутиме виправити найболючіші проблеми в Солотвині, водночас очікує на підтримку та співпрацю з громадою. Позаяк нарікань, з якими солотвинці прийшли до голови ОДА, надто багато, Василь Губаль домовився з людьми про нову зустріч у найближчі тижні. Там, зокрема, розглядатиметься і чи не найгостріша проблема Солотвина – стосовно занепалих шахт солерудника та перспектив переселення до Тереблянського кварталу. За підсумками ж цієї зустрічі керівник краю дав принципові вказівки всім обласним службам – включаючи структури, які опікуються інфраструктурою, землею, комунальним господарством, екологією тощо.

Реклама
Василь Губаль під час свого виїздного прийому в Солотвині вислухав нарікання місцевих мешканців (ФОТО) – 01
Василь Губаль під час свого виїздного прийому в Солотвині вислухав нарікання місцевих мешканців (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно