Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині відновлять унікальний дитсадок (ФОТО)

На Тячівщині відновлять унікальний дитсадок (ФОТО)
Свого часу цей садок називали "унікальним" і "найкращим в Україні". Та вже кільканадцять років заклад, що був збудований коштом Тересвянського деревообробного комбінату та ним же й утримувався,...

Свого часу цей садок називали "унікальним" і "найкращим в Україні". Та вже кільканадцять років заклад, що був збудований коштом Тересвянського деревообробного комбінату та ним же й утримувався, занепадає. Припинити руйнування та надати нове життя садку вирішив керівник області.

ВІДЕО ДНЯ

"Треба ставитися по-господарськи та забезпечити роботу дитсадочка в одному з найбільших селищ Тячівщини" – наголосив голова Закарпатської ОДА Василь Губаль. Він дав доручення відновити роботу спершу хоча б трьох-чотирьох груп, а відтак працювати над тим, щоби садочок запрацював на повну потужність, - йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської ОДА.

Під час робочої поїздки на Тячівщину голова ОДА відвідав заклад разом з керівником району Василем Йовдієм. Василь Михайлович розповів, що будівля дитсадка "Веселка", виконана за оригінальним проектом, загалом розрахована на перебування близько 320 дітей. Заклад був справді надзвичайним – садок не один раз визнавали найкращим в Україні, він мав особливе оздоблення та усі умови для перебування, виховання і розваг малечі. Утім, через проблеми деревообробного комбінату заклад закрили і він почав руйнуватися. Зараз для реконструкції потрібно близько 15-17 мільйонів гривень. Розраховують, аби запрацювали групи, де виховуватимуться близько 280 дітей.

Реклама

Роботи вже тривають: оновлюють дах, облаштовують опалення, на часі – ремонт водопостачання. Відкрити реконструйований садочок слід до кінця цього року – таке завдання поставив голова Закарпатської ОДА, який проінспектував стан закладу. "Селище Тересва, в якому живуть близько семи тисяч людей, потребує дитячого садочку, й відновлення його роботи – більш ніж актуальне. Сподіваюся, дитячі голоси ми тут почуємо вже восени", - сказав Василь Губаль.

На Тячівщині відновлять унікальний дитсадок (ФОТО) – 01
Реклама
На Тячівщині відновлять унікальний дитсадок (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно