Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Іршавської міськради звернулись до офіційного Києва з проханням збільшити мінімальні доходи громадян

Депутати Іршавської міськради звернулись до офіційного Києва з проханням збільшити мінімальні доходи громадян

Депутати Іршавської міськради звернулись до офіційного Києва з проханням збільшити мінімальні доходи громадян
Учора в Іршавській міській раді відбулася 42-га позачергова сесія 6 скликання. Вона проведена на вимогу депутатів, яку вони озвучили на попередньому засіданні 11 березня поточного року. Йдеться про...

Учора в Іршавській міській раді відбулася 42-га позачергова сесія 6 скликання. Вона проведена на вимогу депутатів, яку вони озвучили на попередньому засіданні 11 березня поточного року. Йдеться про соціально-економічну ситуацію, яка склалася на сьогодні в країні.

ВІДЕО ДНЯ

Занадто високі ціни на продукти харчування, товари першої необхідності, ліки, послуги і тарифи при вкрай низькому рівні доходів громадян, розмірі пенсій та соціальних виплат доводять українців до зубожіння. У зв’язку з цим депутат міської ради Володимир Українець запропонував від імені депутатського корпусу надіслати звернення до Верховної Ради, - зазначили в Іршавській міськраді.

Учора на засіданні листа підтримали всі присутні та із внесеними змінами і доповненнями його буде адресовано до ОДА, облради, Верховної Ради, Кабміну, Президента України.

Реклама

"Ми, депутати Іршавської міської ради VI скликання, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася в Україні зі встановлення основних державних соціальних гарантій для громадян у поточному році, незначний розмір яких може загрожувати життю та здоров'ю людей.

Керівники країни, при підвищенні цін на товари, послуги та тарифи для населення, декларують прагнення до Європейських соціальних стандартів. Але система соціальних стандартів включає також і доходи громадян. Загальний низький рівень доходів населення внаслідок різкого злету інфляції - це саме та важлива проблема, на яку, на жаль, сьогодні мало хто із керівників центральних органів виконавчої влади звертає увагу.

Реклама

За останні роки в Україні істотно змінилися величина та структура доходів і витрат населення. Основним джерелом доходів для більшості громадян залишається заробітна плата, яка реально за останній час різко зменшилася. Також залишаються вкрай низькими розміри пенсій, допомоги та соціальні виплати. В той же час, девальвація національної валюти призвела до різкого зростання цін на продукти харчування, енергоносії, комунальні послуги тощо.

У зв’язку з мізерним розміром мінімальної заробітної плати та пенсії у більшості жителів міста та району загальні витрати домогосподарств на продукти харчування, комунальні платежі, енергоносії перевищують 100% їх середньомісячних сукупних доходів, що свідчить про фактичне зубожіння населення. Вимагає вирішення і проблема з оплатою за використані енергоносії підприємцями та іншими споживачами. Випробування, які переживають сьогодні пересічні громадяни, зачіпають не тільки їх, але і несуть потенційну загрозу для держави через ймовірний соціальний вибух.

Зважаючи на вищенаведене, просимо законодавчо, з урахуванням рівня інфляції:

Реклама

- збільшити мінімальну заробітну плату та мінімальну пенсію, інші соціальні виплати та допомоги;

- регулярно здійснювати індексацію мінімальної заробітної плати та мінімальної пенсії на рівень інфляції;

- збільшити розмір пільгових обсягів енергоносіїв (газ, електроенергія тощо) для розрахунку субсидій (встановити ліміт на газ – 500 м.куб. в зимовий період, 100 м.куб. – в літній період);

- заборонити відчуження майна та відтермінувати до кінця поточного року накладання штрафів за несплату спожитих енергоносіїв;

- провести націоналізацію (передачу у власність держави) паливно-енергетичного комплексу країни", - йдеться у зверненні депутатів Іршавської міськради.

Також на сесії прозвучала пропозиція від Михайла Мочана, - «якщо на дане звернення не буде відповідного реагування з боку держави – оголосити «бойкот» і не проводити оплату за спожиті енергоносії».

Крім того, присутні опрацювали кілька бюджетних питань та із земельних відносин. Зокрема, прийняли рішення про спрямування коштів для доукомплектування ігрових майданчиків, придбання комплексних спортивних споруд та лавиць для скверів міста.

Реклама

Підтримали клопотання та надали дозвіл на виділення земельної ділянки для будівництва каплиці Української Православної Церкви Київського Патріархату по вулиці Шкільній (на території відділу освіти).

Надали дозвіл на розробку проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлових будинків, а також затвердили вже виготовлені аналогічні проекти громадян-заявників.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно