Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дружина Віктора Орбана привезла до Берегова гуманітарну допомогу (ФОТО)

Дружина Віктора Орбана привезла до Берегова гуманітарну допомогу (ФОТО)

Дружина Віктора Орбана привезла до Берегова гуманітарну допомогу (ФОТО)
Сьогодні, 19 березня, Берегові з гуманітарною місією відвідала Посол доброї волі Угорської екуменічної служби допомоги та водночас дружина Прем’єр-міністра Угорщини Аніко Леваї. У Закарпатському...

Сьогодні, 19 березня, Берегові з гуманітарною місією відвідала Посол доброї волі Угорської екуменічної служби допомоги та водночас дружина Прем’єр-міністра Угорщини Аніко Леваї.

ВІДЕО ДНЯ

У Закарпатському центрі розвитку та консультацій «Едванс», що знаходиться у Берегові, пані Аніко та голова Угорської екуменічної служби допомоги Ласло Легел розповіли журналістам про свою діяльність в Україна та на Закарпатті зокрема.

Загалом, служба охоплює своєю допомогою 9 регіонів України. Особлива увага приділена внутрішнім переселенцям у Києві, Харкові, Запоріжжі, Херсоні, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Івано-Франківську. Гуманітарна допомога охоплює 7 тисяч переселенців, які є офіційно зареєстрованими. Бюджет програми в Україні складає 100 млн форинтів (350 тис. євро) та виконується за фінансової підтримки міжнародної організації. Допомагала служба ще і під час подій на Майдані в Києві. Угорська екуменічна служба допомоги через свого представника в Києві координує свою діяльність з державними органами влади, ООН та іншими гуманітарними організаціями, які залучені в наданні гуманітарної допомоги в Україні.

Реклама

Під час прес-конференції пан Легел відзначив, що конфлікт на сході України не може бути вирішений тільки за допомогою гуманітарної допомоги, адже потрібне політичне вирішення питання. Окрім того, він зазначив, що в Україні приємно працювати, бо тут дуже відкриті люди і завжди готові допомагати одне одному.

Варто зазначити, що офіс Угорської екуменічної служби допомоги у Берегові діє вже 17 років. Пані Аніко Леваї, яка вже не вперше відвідує Берегово, розповіла, що у Берегові та Берегівському районі допомогу надаватимуть у першу чергу одиноким пристарілим людям, а також родинам військовослужбовців, багатодітним сім’ям незалежно від їх національності і віросповідання. У разі великої кількості фінансових пожертвувань територія надання гуманітарної допомоги буде розширена. Бюджет цієї програми – 10 млн. форинтів (30 тис. євро). Загалом у березні допомогу отримають 103 закарпатські родини. Ці гроші зібрали зокрема угорські благодійники. Серед планів місії на Закарпатті – безкоштовне харчування для нужденних дітей.

Реклама

Після спілкування з медійниками дружина Прем’єр-міністра Угорщини Аніко Леваї та Ласло Легел роздали пакунки нужденним, частина яких сьогодні з’явилася в офісі. Інші пакети соціальні працівники особисто роздадуть за місцем проживання громадян. У пакунках: продукти харчування (олія, мука, крупи, цукор та ін.), засоби особистої гігієни, дитячі товари.

Дружина Віктора Орбана привезла до Берегова гуманітарну допомогу (ФОТО) – 01
Дружина Віктора Орбана привезла до Берегова гуманітарну допомогу (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно