Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Валерій Лунченко: "Верховна Рада продовжує працювати на підтримку українського села"

Валерій Лунченко: "Верховна Рада продовжує працювати на підтримку українського села"

Валерій Лунченко: "Верховна Рада продовжує працювати на підтримку українського села"
Сьогодні, 18 березня, на черговому засіданні Верховної Ради України в першому читанні було підтримано законопроект 1699 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо особливості справляння...

Сьогодні, 18 березня, на черговому засіданні Верховної Ради України в першому читанні було підтримано законопроект 1699 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо особливості справляння податку на додану вартість)", внесений депутатами – представниками чотирьох фракцій. Одним із співавторів є і закарпатець – Валерій Лунченко.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначив депутат, основною метою прийняття законопроекту є надання можливості продовжити отримання компенсації сільгосптоваровиробниками за продані ними переробним підприємствам молоко і м'ясо.

Так, з 1 січня 2015 року пропонується податок на додану вартість юридичними особами, які зареєстровані платниками податку на додану вартість, при здійсненні ними операцій з постачання власної виробленої продукції, виготовленої із поставлених молока і м’ясо в живій вазі сільськогосподарськими підприємствами справляти з урахуванням таких особливостей:

Реклама

-переробне підприємство позитивну різницю між сумою податкових зобов’язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду, визначену у податковій декларації з податку на додану вартість щодо діяльності з постачання продукції з 1 січня 2015 року сплачує на спеціальний рахунок, відкритий ним в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів у розмірі 100 відсотків.

- переробне підприємство суму податку на додану вартість, перераховану на спеціальний рахунок, використовує виключно для виплати сільськогосподарським товаровиробникам компенсації за продане ними молоко і м’ясо в живій вазі.

Реклама

До другого читання законопроект необхідно доопрацювати, враховуючи пропозиції Уряду, народних депутатів, експертів. І ми зробимо все необхідне, аби даний законопроект був прийнятий в другому читанні як Закон, - зазначив Валерій Лунченко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно