Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Хустські школярі отримають "золотий унітаз" вартістю 760 тисяч гривень (ВІДЕО)

Хустські школярі отримають "золотий унітаз" вартістю 760 тисяч гривень (ВІДЕО)

Хустські школярі отримають "золотий унітаз" вартістю 760 тисяч гривень (ВІДЕО)
Це дорога в село Яблунівка. Яма на ямі. Рейсові автобуси сюди не ходять. А ще в селі немає дитсадка - його будують ось уже десять років, але грошей в обласному бюджеті весь час не вистачає. І ось -...

Це дорога в село Яблунівка. Яма на ямі. Рейсові автобуси сюди не ходять. А ще в селі немає дитсадка - його будують ось уже десять років, але грошей в обласному бюджеті весь час не вистачає. І ось - атракціон небаченої щедрості: чиновники знайшли сімсот п'ятдесят тисяч гривень на ... туалет для школи.

ВІДЕО ДНЯ

"Повинен бути золотий, як у Януковича батони", - кажуть у селі.

Зараз шкільний туалет на вулиці. Він у непоганому стані, але не опалюється, а ще тут немає протічної води. І йти до нього треба через весь двір - і в дощ, і в сніг.

Реклама

"У нашому туалеті руки неможливо помити, нічого, взагалі".

"Не дуже хороший, ми хочемо інший туалет", - говорять діти.

Реклама

Новий туалет - за планом - буде всередині будівлі.

"Ось тут буде побудована стіна, клас буде відокремлений. Вхід буде тут замість цього вікна".

Директор школи хвалиться: у новій вбиральні на п'ятдесят два квадрати обладнають вісім кабінок. Фундамент і стіни вже зведені - обійшлися у вісімдесят тисяч гривень. Ще треба побудувати нову каналізацію і підвести воду. Те, що звичайна вбиральня коштуватиме майже мільйон - чиновників не бентежить.

Реклама

"Ціни не я придумав, це проект пройшов експертизу, державну експертизу. Для всіх дітей - чи це садки, або це школи - повинні бути створені комфортні сухі умови", - говорить Олександр Липчей, голова Хустської райради.

Чиновник з готовністю демонструє документацію. Каже, її розробили і затвердили попередники - ще в 2013 році. На два невеликих вікна та двері - в кошторисі закладено сорок п'ять тисяч гривень. А за один квадрат плитки з установкою - п'ятсот сімдесят гривень. Ми зайшли в перший-кращий магазин сантехніки. І ось які ціни тут.

"Ось 600 до 700 гривень можна купити нормальний унітаз. 80-90 гривень нормальна керамічна плитка. У Львові є знайомі, які покривають туалет 24 каратним золотом. Будь ласка, буде унітаз за 760 000 гривень, покритий золотом!", - сказали в магазині.

Після приїзду знімальної групи в Яблунівці, переймаються батьки учнів - не згорнуть чи взагалі чиновники програму будівництва туалету? А діти, як і раніше, через спрагу будуть бігати на вулицю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно