Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У більшості держустанов області вже є твердопаливні котли

У більшості держустанов області вже є твердопаливні котли
Під час сьогоднішньої прес-конференції голови Закарпатської ОДА Василя Губаля, серед іншого, йшла мова про відмову від використання газу для опалення в бюджетних установах, як реальний крок до...

Під час сьогоднішньої прес-конференції голови Закарпатської ОДА Василя Губаля, серед іншого, йшла мова про відмову від використання газу для опалення в бюджетних установах, як реальний крок до енергонезалежності краю.

ВІДЕО ДНЯ

Так, у 2014 році Закарпаттю виділено субвенцію з державного бюджету у сумі 14 мільйонів 603 тисячі гривень. Кошти субвенції були розподілені між районами і містами області рівномірно, для здійснення заходів з енергозаміщення та енергозбереження, а саме облаштування твердопаливних котелень, які дозволяють позбутися використання газу для опалення, - повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

За словами Василя Івановича, нині у 23 з 32 бюджетних установ області, які підпадають під дію програми, вже завершено роботи зі встановлення твердопаливних котлів та проведено їх запуск.

Реклама

«Відтак за два з половиною місяці 2015 року кількість заміщеного газу склала 87,4 тисячі кубометрів, що за цінами 2015 року відповідає 727,3 тисячі гривень», - поінформував очільник краю журналістів.

Усього за опалювальний сезон 2015-2016 років у цих закладах кількість газу, заміщена альтернативними видами палива, сягне майже 210 тисяч кубометрів на суму понад 2 мільйони гривень, тобто можемо говорити про високу окупність заходів, які вжиті для енергозбереження.

Реклама

«Тверде паливо, яке замінить оці понад 200 тисяч кубометрів газу, коштуватиме до 250 тисяч гривень. Таким чином, економія складе 1,75 мільйона гривень», - констатує голова ОДА.

Заходи з енергозаміщення та енергозбереження триватимуть і цього річ. Зокрема, на ці цілі обласною радою вже передбачено близько 36 мільйонів гривень. «Стратегічна мета – повністю перевести бюджетні установи Закарпаття на альтернативні види палива», - розповів керівник краю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно