Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття виконало мобілізаційний план лише на 30%

Закарпаття виконало мобілізаційний план лише на 30%
Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Закарпатської ОДА Василь Губаль. "Повернувся з Києва, де мав нараду у Президента України Петра Порошенка. Питання – найактуальніші: безпека...

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Закарпатської ОДА Василь Губаль.

ВІДЕО ДНЯ

"Повернувся з Києва, де мав нараду у Президента України Петра Порошенка. Питання – найактуальніші: безпека держави та соціальний захист учасників АТО. Є позитиви, є й негативи. Звісно, Закарпаття критикують за мобілізаційну кампанію – область не справляється з доведеними показниками, виконуємо лише 30%. Але в той же час маємо хороші результати праці, спрямованої на підтримку родин військових. Загалом обласна рада виділила на ці потреби більше двадцяти мільйонів гривень, продовжуємо цю роботу" - написав очільник області.

На нараді, власне, чи не в першу чергу йшлося саме про увагу, яку слід звертати на військових, котрі повертаються із зони бойових дій – це і соціальний захист, і всі питання, пов’язані зі здоров'ям, і залучення їх до спілкування з призовниками, майбутніми мобілізованими, а також, в разі потреби, працевлаштування.

Реклама

До слова, на Закарпатті сімейні лікарі вже відвідали понад три сотні наших солдатів зі 128-ї бригади, які повернулися на ротацію.

Щодо оздоровлення, то кожен регіон підходить до цього по-своєму. Наприкінці минулого тижня була проведена нарада з представниками санаторіїв "Укрпрофоздоровниці" та обласних служб. Мета – налагодити зручний механізм забезпечення реабілітації бійців, прибравши бюрократичні перепони. Очікую на швидкі результати. "До речі, цікаво було почути про досвід Львівщини – там відкрили "єдине вікно", де координують роботу, пов’язану з соціальним захистом військових, їхніх родин, наданням допомоги, тощо. Ми теж маємо напрацювання в цьому напрямку, розроблено пам'ятку, узгоджуємо працю служб, аби військові мали ту підтримку, яка належна їм по праву. Водночас, якщо є вартий уваги досвід інших регіонів – можемо його застосовувати й у нашій області. Завдання – важливі, й усьому, що стосується учасників АТО – перша увага", - зазначив Василь Губаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно