Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Іршавщині вшанували пам’ять загиблих карпатських січовиків (ФОТО)

На Іршавщині вшанували пам’ять загиблих карпатських січовиків (ФОТО)

На Іршавщині вшанували пам’ять загиблих карпатських січовиків (ФОТО)
Сьогодні в присілку Семихатка с. Білки,біля пам’ятника карпатським січовикам відбувся мітинг-реквієм, приурочений 76-й річниці Карпатської України. Вшанувати героїв березневих подій 1939 року, на...

Сьогодні в присілку Семихатка с. Білки,біля пам’ятника карпатським січовикам відбувся мітинг-реквієм, приурочений 76-й річниці Карпатської України.

ВІДЕО ДНЯ

Вшанувати героїв березневих подій 1939 року, на місці розстрілу січових стрільців прийшли т.в.о. голови райдержадміністрації Віктор Симканинець, радник голови районної ради Михайло Менчук, Білківський сільський голова Василь Зейкан, білківські та імстичівські школярі та вчителі, громадськість. Розпочався мітинг із виконання присутніми Державного гімну України вживу. Після цього зі вступним словом виступив Василь Зейкан, який наголосив, що наш обов’язок – пам’ятати свою історію і подвиг наших земляків. Він запропонував вшанувати хвилиною мовчання всіх загиблих героїв: як того часу, так і сучасності, - повідомили в Іршавській РДА.

Віктор Андрійович зауважив, що події 76-річної давнини стали закономірним виявом одвічного прагнення нашого народу до свободи і національної незалежності. Саме це спонукало наших земляків піднятися на захист молодої незалежної держави і дати опір агресору в особі угорських військ. І саме січовики довели, що нас можна зламати тілесно, але не духовно.

Реклама

Михайло Менчук, як один із ініціаторів встановлення пам’ятника на місці розстрілу захисників Карпатської України, зауважив, що, на жаль, наш народ продовжує боротьбу за свою незалежність, яку розпочали наші земляки в далекому 39-му році. Якщо тоді боролися з угорськими фашистами, то зараз війну на території нашої країни розв’язали російські окупанти.

Цікавий екскурс в історичні події того часу провела вчитель історії с. Білки, яка детально та цікаво розповіла про подвиг наших земляків. Священники відслужили панахиду за загиблими, після чого присутні виконали Духовний гімн України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Реклама
На Іршавщині вшанували пам’ять загиблих карпатських січовиків (ФОТО) – 01
На Іршавщині вшанували пам’ять загиблих карпатських січовиків (ФОТО) – 02
На Іршавщині вшанували пам’ять загиблих карпатських січовиків (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно