Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські чиновники попросили урядовців контролювати виробників хліба

Закарпатські чиновники попросили урядовців контролювати виробників хліба

Закарпатські чиновники попросили урядовців контролювати виробників хліба
У п'ятницю, 13 березня, заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс провів нараду щодо ситуації що склалася в краї з ціноутворенням на хліб, за участі директора Департаменту економічного...

У п'ятницю, 13 березня, заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс провів нараду щодо ситуації що склалася в краї з ціноутворенням на хліб, за участі директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Михайла Ківковича та заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Віктора Терелі, - зазначили в Управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

"За результатами аналізу ціноутворення на хліб є підстави вважати, що вартість "основного продукту", яка встановлена нині у торгових точках, є дещо завищеною. Це може бути результатом недобросовісних дій підприємців, які не дотримуються вимог державного регулювання цін на продовольчі товари", - констатував Михайло Ківкович.

Водночас контроль за формуванням, встановленням та застосуванням регульованих державою цін підприємствами, установами та організаціями та підприємцями здійснюється виключно з дозволу Кабінету Міністрів України, або за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки (крім Державної фіскальної служби та Державної фінансової інспекції України).

Реклама

"До облдержадміністрації надходять численні звернення від громадян щодо високих цін на хліб та борошно, - наголосив Михайло Рівіс. Необхідно вживати конкретні заходи, а не лише відслідковувати вартість".

За підсумками наради прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України щодо надання дозволу контролюючим органам перевіряти діяльність підприємств, які займаються в області виробництвом та реалізацією хліба та борошна. В першу чергу що стосується - формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Реклама

Департаменту агропромислового розвитку надано доручення прискорити забезпечення виробників хліба борошном з аграрного фонду, аби максимально зменшити ціну соціальних сортів хліба в краї.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно