Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Картини мукачівського художника побачать в Угорщині

Картини мукачівського художника побачать в Угорщині
Мукачівець Аттіла Коприва 27-го березня презентує свою творчість у секешфегерварській галереї «Форраш» в угорсьому м.Секешфегерварі. Знову картини закарпатського художника зможуть побачити...

Мукачівець Аттіла Коприва 27-го березня презентує свою творчість у секешфегерварській галереї «Форраш» в угорсьому м.Секешфегерварі.

ВІДЕО ДНЯ

Знову картини закарпатського художника зможуть побачити угорські любителі мистецтва.

Аттіла Коприва починав навчання в Ужгородському училищі прикладного та декоративного мистецтва, потім навчався у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі художнього скла. Викладав у Мукачівському технологічному інституті (МТІ) та Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ. Він став ініціатором створення Музею прикладного мистецтва при МТІ. Творчість художника визнана як в Україні, так і за її межами.

Реклама

Митець проводить активну творчу і педагогічну діяльність, є членом Національної спілки художників України, а також Товариства угорських митців образотворчого та прикладного мистецтва Закарпаття ім.Імре Ревеса. Засновник та віце-президент Об’єднання мистецтва та культури Карпатського регіону. В 2007 році став членом Угорської академії наук. Доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Закарпатського художнього інституту.

Натхнення для своїх творів Аттіла Коприва бере з закарпатських традицій, з неповторно барвистих краєвидів, місцевого люду. Це все у суміші із особистим стилем художника дає життя барвистим та неповторним полотнам, в яких проглядаються імпресіонізм, експресіонізм, абстрактне мистецтво, а також риси фовізму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно