Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Василь Губаль перевірив шкільні котельні Хустщини (ФОТО)

Василь Губаль перевірив шкільні котельні Хустщини (ФОТО)
Сьогодні голова Закарпатської ОДА Василь Губаль відвідав три чи не найбільші школи району – у селах Золотарьово, Драгово і Копашнево, де коштом субвенції з держбюджету облаштовано твердопаливні котли...

Сьогодні голова Закарпатської ОДА Василь Губаль відвідав три чи не найбільші школи району – у селах Золотарьово, Драгово і Копашнево, де коштом субвенції з держбюджету облаштовано твердопаливні котли замість газових.

ВІДЕО ДНЯ

Не лише керівники навчальних закладів, а й колектив та діти твердять: справді тепло. Нові котельні – ефективні та економні. В усіх трьох закладах цифри, які засвідчила практика, подібні: заощадження на енергоносії становить від 40 до 50 відсотків. Інші плюси теж є: це і робочі місця (адже котли замовляємо лише в Україні), оплата роботи держлісгоспам (а це зарплата закарпатцям) і – позбуваємося залежності від газу – дорогого і російського, - написав кервник краю на своїй сторінці у Фейсбуці.

Водночас практика показала, на які питання треба звернути увагу. В першу чергу це завчасна заготівля дров.

Реклама

Загалом в області цього сезону обладнали більше тридцяти нових котлів тільки у навчальних закладах – рівномірно в усіх районах і містах області. Цього року продовжимо роботу з енергозаміщення й енергоощадження ще активніше. До речі, відвідавши школи, ще раз були порушені теми про ті потреби, які мають заклади - від спортивних майданчиків і до внутрішніх вбиралень. Перші результати вже є: в Копашневі вдалося облаштувати нові санузли, а Золотарево матиме новий майданчик із штучним покриттям.

Василь Губаль перевірив шкільні котельні Хустщини (ФОТО) – 01
Реклама
Василь Губаль перевірив шкільні котельні Хустщини (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно