Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські земельники завдали збитків державі на суму 5,5 млн гривень

Закарпатські земельники завдали збитків державі на суму 5,5 млн гривень

Закарпатські земельники завдали збитків державі на суму 5,5 млн гривень
Прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення службовими особами Головного управління...

Прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення службовими особами Головного управління Держземагенства у Закарпатській області, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на суму 5,5 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

На проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної форми власності з держбюджету було виділено суму 5,5 млн грн, - констатують у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Встановлено, що службові особи Головного управління Держземагенства у Закарпатській області, умисно діючи всупереч інтересів служби, допустили до виконання вказаних робіт декілька суб`єктів господарювання, які через відсутність матеріально-технічної бази та відповідних спеціалістів, не мали реальної можливості виконати зазначені роботи.

Реклама

У зв`язку з цим робота по інвентаризації земель площею понад 30 тис. га фірмою-виконавцем фактично проведена не була, а до Головного управління Держземагенства у Закарпатській області було подано акти виконаних робіт, які насправді були підготовлені на основі наданої замовником (ГУ Держземагенства у Закарпатській області) земельно-кадастрової документації.

Таким чином, вищевказаними діями службових осіб ГУ Держземагенства у Закарпатській області та окремих суб`єктів господарювання державним інтересам завдано збитків на суму 5,5 млн грн. Вказані дії кваліфіковано за ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України - зловживання владою та службовим становищем і службове підроблення, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно