Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородські діти випікали "жайворонків" та закликали весну

Ужгородські діти випікали "жайворонків" та закликали весну
Вчора, 8 березня, в Ужгороді в одному з ресторанів автентичної кухні відбувся майстер-клас для дітей із випікання традиційного весняного печива у формі жайворонків. Таким чином маленьких мешканців...

Вчора, 8 березня, в Ужгороді в одному з ресторанів автентичної кухні відбувся майстер-клас для дітей із випікання традиційного весняного печива у формі жайворонків. Таким чином маленьких мешканців міста ознайомили з давньою українською традицією закликання весни.

ВІДЕО ДНЯ

Майстер-клас відбувся в рамках загальноміського волонтерського проекту «Тепло рук», активісти якого навчають ужгородців власноруч виготовляти різні прикраси, побутові речі та смаколики. Цього разу народні майстри показували малечі, як випікають весняні обрядові коржики - печиво з дріжджового тіста у вигляді пташок – жайворонків.

«Раніше вірили: якщо викликати пташок з вирію, то вони швидко прилетять і швидше настане весна. Для цього випікали таких пташок з тіста і промовляли: «Летіть воронки до нашої сторонки, летіть ластів’ята до нашої хати, зиму проводжати, весну зустрічати». Робимо ми цих пташок з гарними думками, щоб вони вийшли рум’яні», - розповіла майстриня Софія Будник.

Реклама

До випікання пташок долучилось багато маленьких ужгородців. Діточок також вчили співати гаївки та закликати весну прийти якнайшвидше.

«Я дуже часто випікаю різне печиво, але саме пташок ще не робила. Ось зробила їй очка з чорносливу, потім буду прикрашати ще родзинками» , - розповіла дівчинка Софія.

Реклама

Вікторія Жуйко-Сабо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно