Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Клячанові розгорілась суперечка між жителями села через риття котловану для видобутку води

У Клячанові розгорілась суперечка між жителями села через риття котловану для видобутку води

У Клячанові розгорілась суперечка між жителями села через риття котловану для видобутку води
Днями громада села Клячаново, що на Мукачівщині, звернулась до депутатів Івановецької сільради з проханням розібратися у ситуації з риттям котловану для видобутку води по вул. Гагаріна, без жодного...

Днями громада села Клячаново, що на Мукачівщині, звернулась до депутатів Івановецької сільради з проханням розібратися у ситуації з риттям котловану для видобутку води по вул. Гагаріна, без жодного експертного документу та згоди мешканців села.

ВІДЕО ДНЯ

Це питання винесли на сесію Івановецької сільської ради.

Окрім депутатів та активістів на сесію запросили начальника відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації Віктора Кабацій, який у свою чергу зазначив:

Реклама

"Судячи з того, що сказано, частина громади хоче збудувати водопровід і каптаж, а частина проти. Ініціативна група мала б зареєструватися типу кооператива і отримати від мене містобудівні умови та обмеження для того, щоб спроектувати усю цю конструкцію. Тому що водопостачання це дуже серйозна справа, потрібно зробити аналізи грунту, чи немає поблизу забруднюючих факторів тощо. Робляться певні розрахунки. Цього не зроблено було, але ті, що робили, вони керувалися, як кажуть, інтуїцією".

Одразу після свого виступу Віктор Кабацій покинув сесійне засідання.

Реклама

В той же час, значна частина клячанівців вважає дії з риття котловану незаконними.

"Ми наполегливо просимо розібратися з цим неподобством, ліквідувати даний котлован та притягнути до відповідальності осіб, які вчинили дане неподобство. Адже, якщо виритий у цьому місці котлован буде введений в експлуатацію, мешканці окремих вулиць села Клячаново можуть залишитись без води у колодязях, іншого водопостачання ми не маємо", - розповів голова ініціативної групи с. Клячаново Василь Штець.

У ході півгодинної суперечки між депутатами та активістами було вирішено запросити експерта та розглянути альтернативний варіант. Домовились знайти місце, де можна вирити котлован без шкоди для громади села.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно