Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Джип, куплений громадою Тячівщини, допоміг бійцям 128-ої бригади вийти з Дебальцівського плацдарму

Джип, куплений громадою Тячівщини, допоміг бійцям 128-ої бригади вийти з Дебальцівського плацдарму

Джип, куплений громадою Тячівщини, допоміг бійцям 128-ої бригади вийти з Дебальцівського плацдарму
Комбат, підполковник Віталій Погасій навідався у село, щоб сказати про це людям особисто та подякувати їм за таку важливу і вкрай необхідну допомогу доставлену для 128–ої гірсько-піхотної бригади....

Комбат, підполковник Віталій Погасій навідався у село, щоб сказати про це людям особисто та подякувати їм за таку важливу і вкрай необхідну допомогу доставлену для 128–ої гірсько-піхотної бригади. Особливу вдячність комбат виразив за автомобіль "Jeep Grand Cherokee", на якому вони з побратимами зараз і приїхали на Тячівщину.

ВІДЕО ДНЯ

- Під час виходу з Дебальцева, коли на головній дорозі утворилася пробка, саме завдяки джипу, ми легко могли маневрувати. І таким чином об’їхати основну колону, виїхати вперед та дізнатись, що там діється. Відповідно й прийняти рішення як рухатися далі, - розповів боєць під час зустрічі з активістами села.

Загалом з цим позашляховиком вийшла незвична історія. Слід відмітити, що закупили його мешканці села для потреб АТО у надзвичайно короткий термін. Буквально за пару днів зібрали кошти, придбали авто, матеріальні засоби і спорядили активістів у дорогу, І хоч на той була можливість трохи відкласти поїздку, ніби віщуючи наскільки він згодиться бійцям вирішили, що треба їхати негайно.

Реклама

Зі слів учасника поїздки, волонтера і першого заступника голови Тячівської райдержадміністрації Василя Дем’янчука вони встигли передати позашляховик у Дебальцево буквально перед тим як бойовики почали звужувати бойове кільце і говорити про утворення для українських бійців так званого «дебальцівського котла». Це вже було за день до оголошеного перемир’я, коли усі сподівались на припинення вогню.

Спілкуючись тоді по телефону із начальником штабу, майором Олегом Стукало, домовились про обов’язкову зустріч. Боєць пообіцявся після війни навідатись у Вільхівські Лази і особисто подякувати всім за машину. Та на жаль, згодом зв'язок з ним було втрачено. Майору так і не вдалося разом з усіма вибратись з Дебальцева і поки що невідома його доля. Проте всі сподіваються та молять Бога, щоб він залишився живим.

Реклама

Втім обіцянку майора Стукало виконали його побратими, які отримавши нетривалу відпустку із зони АТО таки навідалися у село Вільхівські Лази. Зокрема, комбат, підполковник Віталій Погасій, командир роти, капітан Сергій Мельник, технік роти Василь Буртник, старший лейтенант Микола Яворський та наш земляк з Углі старший лейтенант Віталій Шимон.

І хоч часу у бійців було обмаль, вони охоче поспілкувалися з місцевими мешканцями у приміщенні сільської ради, розповіли про військові будні та реальну ситуацію на сході країни. Мужнім бійцям 128–ої гірсько-піхотної бригади та захисникам територіальної цілісності України громада Тячівщини висловила щиру вдячність за проявлений патріотизм та сумлінне виконання військового обов’язку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно