Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чому гречку називають «їжею бідних» та чи не перебільшують її користь

Чому гречку називають «їжею бідних» та чи не перебільшують її користь

У чому користь гречки

Читайте, чому американці та європейці не їдять гречку та чи справді вона така корисна, як це думає більшість українців.

У раціон майже кожного жителя України входить гречка. Цю крупу вирощують та додають у супи, роблять з неї каші чи просто варять її та їдять. Багато хто також харчується гречкою, коли хоче схуднути, адже вважається, що вона малокалорійна, але містить багато вітамінів.

ВІДЕО ДНЯ

Не у всіх країнах така думка про цю крупу. До прикладу, в Америці не всі знають про гречку, а знайти її у супермаркетах — ще те завдання. Її часто називають «їжею бідних», а чому так — далі в публікації.

Читайте також:
Що таке середземноморська дієта та чому її називають найкращою у світі
Реклама

Справа у тому, що ця культура невибаглива до клімату та ґрунту, тому здатна швидко проростати. Через це дехто недооцінює її властивості. Раніше в США та Європі гречку сіяли та використовували у якості корму для тварин. Таким чином збереглася думка, що це дешева їжа, яка не призначена для людей.

Навіть зараз європейці та американці вважають, що гречка на смак гірка і вона їм не подобається. А от багато українців навіть не знали цього факту про улюблену крупу. Переваги гречки в тому, що не треба придумовувати як та з чим її варити, адже достатньо тільки води та солі. Гречка швидко вариться і вже має свій смак, який багатьом подобається.

Реклама

Під час Голодомору та після нього цю крупу дуже цінували, адже вона швидко росла і давала людям змогу насититися. Українці швидко звернули увагу на гречку та відтоді вона посіла вагоме місце у раціоні народу. Чи не перебільшують її користь? Ні, гречка справді здатна покращити метаболізм, містить клітковину й рослинний крохмаль, які здатні налагодити процеси травлення. Люди, у яких проблеми з кишківником, можуть і навіть мають їсти гречку.

Видання нагадує, як варити гречку та три поради, як покращити її смак.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно