Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Василь Губаль закликав закарпатські громади об’єднуватись

Василь Губаль закликав закарпатські громади об’єднуватись
Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль відкрив засідання "круглого столу" на тему "Перспективи розвитку місцевого самоврядування у контексті реалізації Закону України "Про засади державної...

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль відкрив засідання "круглого столу" на тему "Перспективи розвитку місцевого самоврядування у контексті реалізації Закону України "Про засади державної регіональної політики". Захід, який у четвер, 5 березня, зібрав голів місцевих рад краю та експертів, мав на меті організацію дискусії навколо перспектив реформ, у тому числі й адміністративних, щодо пошуку оптимальних форм взаємодії громад, тощо.

ВІДЕО ДНЯ

Очільник області запросив представників органів місцевого самоврядування, передовсім голів місцевих рад, міських, сільських і селищних голів, до об'єднання заради Закарпаття. "Переконаний, що нам частіше треба спілкуватися, гуртуватися, адже в нас спільні задачі. Ми повинні говорити не тільки про життя краю, а й і про зміни в державі, про те, як рухатися далі. Органи влади, місцевого самоврядування мають працювати для розвитку області, її економіки, соціальної сфери як єдиний механізм. Завдання у нас одні – закарпатські, українські. Це – добре життя в наших громадах".

Також під час обговорення Василь Губаль закликав представників місцевого самоврядування Закарпаття підходити до справ відповідально. Голова ОДА розповів про принципи поділу коштів із вільних залишків бюджету, що виносяться на розгляд найближчої сесії облради – вони рівномірно розподілені між містами і районами краю. Асеред пріоритетів – увага глибинці, завершення тих об’єктів, які вже розпочаті. Також голова ОДА відзначив, що певні райони роками не мали таких серйозних вливань для соціальної сфери, що надійдуть зараз. Керівник краю зауважив, що обласна влада приділяє велику увагу енергозаміщенню та енергозбереженню, й це має на меті мінімізувати використання газу: у 2014-му році проведено чимало заходів, здійснено облаштування твердопаливних котлів у закладах області, великі плани є й на 2015-й рік – аж до повного переходу бюджетної сфери на альтернативне газовому опалення, - стверджують у прес-службі Закарпатської ОДА.

Реклама

Відтак, Василь Губаль ще раз запросив представників громад

об’єднувати зусилля заради розвитку економіки, у тому числі через залучення інвестицій, а також брати участь у міжнародних грантових проектах та бути активними й ефективними менеджерами на місцях. "Чекаємо пропозицій, не будьте байдужими – як стосовно справ села, міста, району, так і щодо впровадження реформ, змін на користь громад", - сказав Василь Губаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно