Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Українець намагався незаконно вивезти з країни цінні історичні книги

Українець намагався незаконно вивезти з країни цінні історичні книги

Українець намагався незаконно вивезти з країни цінні історичні книги
Українець, який їхав в одну з європейських країн, по документах перевозив «сукні з вовни» та «ламель дубову». Але, в результаті проведення митного огляду речей громадянина, працівники закарпатської...

Українець, який їхав в одну з європейських країн, по документах перевозив «сукні з вовни» та «ламель дубову». Але, в результаті проведення митного огляду речей громадянина, працівники закарпатської митниці ДФС виявили не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні вироби друкарської промисловості та ікону. Серед знайденого книга «ВЪ ЗАКОНЪ БОЖІЕМЬ», видавництво 1905 року, С.-Петербургъ; «ИЛИАДА ГОМЕРА» видавництво 1935 року, Москва-Ленинград; «Й.СТАЛИН ОБ ВОПРОСАХ ЛЕНИНИЗМА К ВОПРОСАМ ЛЕНИНИЗМА» видавництво 1945 року, отдел военного издателства НКО; збірник томів від 1 до 6 «Г.ГЕЙНЕ» видавництво 1904 року С.-Петербургъ; ікона «ІВЕРСЬКА ПРЕСВЯТА БОГОРОДИЦЯ», ХХ століття.

ВІДЕО ДНЯ

Все це знаходилося в картонних коробках у салоні транспортного засобу. Доступ до виявленого нічим не утруднювався. Книги та ікону громадянин своєю власністю не визнав, та пояснив, що ці предмети переміщує на прохання знайомого, - повідомили у відділі комунікацій ГУ ДФС у Закарпатській області.

Відповідно до листа від 24 лютого 2015 року Закарпатського обласного художнього музею ім. Й.Бокшая, виявлена ікона немає історико-культурної та художньої цінності, а її вартість становить 500 грн.

Реклама

Визначення вартості, а також чи представляють виявлені вироби друкарської промисловості художню або історико-культурну цінність, потребує залучення експерта-мистецтвознавця.

У відповідності до вимог частини 5 статті 374 Митного кодексу України культурні цінності, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від їх вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню.

Реклама

На момент перетину митного кордону у громадянина України були відсутні будь-які дозвільні документи на переміщування книг та ікони. Таким чином українець не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товарів, які є обмеженими та підлягають обов’язковому письмовому декларуванню. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, а книги та ікону – вилучено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно