Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через позов прокурора банк не стягуватиме борг у закарпатця з обмеженими можливостями

Через позов прокурора банк не стягуватиме борг у закарпатця з обмеженими можливостями

Через позов прокурора банк не стягуватиме борг у закарпатця з обмеженими можливостями
Днями своїм рішенням Хустський районний суд задовільнив у повному обсязі позовні вимоги прокурора та визнав кредитний договір між банком та психічно-хворим закарпатцем недійсним. Як повідомив...

Днями своїм рішенням Хустський районний суд задовільнив у повному обсязі позовні вимоги прокурора та визнав кредитний договір між банком та психічно-хворим закарпатцем недійсним.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив Хустський міжрайонний прокурор Сергій Зовдун, прокуратурою до Хустського районного суду було пред’явлено позовну заяву в інтересах закарпатця, старшої людини, інваліда 2 групи, який є опікуном свого недієздатного сина до Хустської філії одного з банків про визнання кредитного договору недійсним, - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Закарпатської області.

Встановлено, що у 2009 році його сина було визнано інвалідом 2 групи через його психічне захворювання та призначено відповідну пенсію. У подальшому, вже і рішенням Хустського районного суду чоловіка визнано недієздатним та встановлено над ним опіку і призначено опікуном його батька.

Реклама

Проте, у 2010 році, в період між госпіталізаціями в психлікарні, чоловіку вдалося укласти кредитний договір в одному з банків.

Враховуючи таку ситуацію, та оскільки опікун недієздатного є також інвалідом ІІ групи (ампутовано праву ногу) і не може вільно пересуватися, Хустська міжрайонна прокуратура звернулася із позовом в інтересах інваліда-батька про визнання недійсним кредитного договору укладеного між його сином та Хустською філією Банку.

Реклама

У суді прокурором, доведено і підтверджено і рішенням суду, і висновками лікарів, що на момент укладення кредитного договору закарпатець страждав психічним захворюванням, отримував постійне лікування в психіатричних лікарнях та не усвідомлював значення своїх дій. Відтак, кредитний договір розірвано.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно