Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські службовці дозволили місцевим підприємцям незаконно вивезти за кордон лісопродукцію на 1 млн гривень

Закарпатські службовці дозволили місцевим підприємцям незаконно вивезти за кордон лісопродукцію на 1 млн гривень

Закарпатські службовці дозволили місцевим підприємцям незаконно вивезти за кордон лісопродукцію на 1 млн гривень
Прокуратурою міста Ужгорода зареєстровано кримінальне провадження щодо службових осіб Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства «Український...

Прокуратурою міста Ужгорода зареєстровано кримінальне провадження щодо службових осіб Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики «Укрлісконсалтинг» за фактом зловживання владою та службовим становищем та службовим підробленням (ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України).

ВІДЕО ДНЯ

Як поінформував прокурор міста Ужгорода Іван Зарева, встановлено, що службові особи Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб, за попередньою змовою із службовими особами Державного підприємства «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики «Укрлісконсалтинг», незаконно надали підприємцям можливість здійснити експорт сумнівної лісопродукції за межі митної території України за сертифікатами про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, які на день вивозу лісопродукції були вже анульовані, чим інтересам держави спричинили збитки на загальну суму понад 1 млн грн, - йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Закарпатської області.

Прокурор наголосив, що своїми діями службовці порушили Закон України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів», постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження тимчасового порядку видачі сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» та Інструкцію щодо заповнення форми сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій. Вказані порушення кваліфіковано за ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 366 КК України, а за це передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно