Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові відкрили оновлений пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам

У Берегові відкрили оновлений пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам

У Берегові відкрили оновлений пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам
16 лютого на пл. Героїв у Берегові провели мітинг-реквієм, присвячений 26-й річниці виведення радянських військ з Афганістану. Водночас цього дня урочисто відкрили оновлений пам’ятник...

16 лютого на пл. Героїв у Берегові провели мітинг-реквієм, присвячений 26-й річниці виведення радянських військ з Афганістану. Водночас цього дня урочисто відкрили оновлений пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам, берегівчанам, які виконували свій інтернаціональний обов’язок на території Афганістану протягом 1979-1989 рр.

ВІДЕО ДНЯ

На початку заходу представники різних релігійних конфесій міста спільно провели молебень за загиблими під час війни в Афганістані, – повідомляє очільник Берегова Золтан Бабяк.

Далі представники релігійних конфесій міста освятили оновлений пам’ятник берегівським воїнам-інтернаціоналістам. До речі, старий дерев’яний пам’ятник було замінено з ініціативи берегівського товариства афганців, адже від природних явищ він встиг досить попсуватися.

Реклама

Після цього мер Берегова привітав воїнів-афганців. Під час виступу Золтан Бабяк звернувся до досвідчених бійців з проханням допомогти нинішнім учасникам АТО, зокрема й у нормальній адаптації у суспільстві після фронту.

Окрім того, берегівських воїнів-інтернаціоналістів вітали заступник голови Берегівської районної ради Василь Горват, заступник голови обласної територіальної Спілки ветеранів війни в Афганістані Василь Сиверда та голова міськрайонного Товариства «Ветеранів війни в Афганістані» Юрій Буркало.

Реклама

Після цього учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів, а також всіх загиблих у зоні АТО, Небесної Сотні та всіх загиблих незламних борців за незалежність України.

Також почесними грамотами міської ради за активну громадську діяльність, силу духа, проявлений героїзм, вагомий особистий внесок у справу соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів та з нагоди відзначення 26-ї річниці Дня виводу військ з Республіки Афганістан було нагороджено учасників бойових дій, воїнів-інтернаціоналістів Володимира Усакова, Віктора Присяжнюка, Олександра Савлюка.

А юні берегівчани звернулися до присутніх з патріотичною літературною композицією. Наприкінці заходу представники різних органів, структур, організацій Берегівщини поклали вінки та квіти до оновленого пам’ятника.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно