Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Новообраний глава Закарпатської Реформатської церкви склав присягу у Берегові

Новообраний глава Закарпатської Реформатської церкви склав присягу у Берегові

Новообраний глава Закарпатської Реформатської церкви склав присягу у Берегові
Вибори єпископа Закарпатської реформатської церкви (ЗРЦ) відбулися ще наприкінці минулого року. Таємним голосуванням членів Синоду та довірених пресвітерів церковних округів краю на цей високий сан...

Вибори єпископа Закарпатської реформатської церкви (ЗРЦ) відбулися ще наприкінці минулого року. Таємним голосуванням членів Синоду та довірених пресвітерів церковних округів краю на цей високий сан третій раз поспіль був обраний Шандор Зан Фабіан.

ВІДЕО ДНЯ

Наприкінці минулого тижня у Берегівському реформатському храмі відбулося урочисте зібрання ЗРЦ, де очільник однієї з найбільших релігійних громад регіону (третя після православних та греко-католиків) склав присягу та офіційно вступив на пост.

Разом із главою ЗРЦ клятву приносили куратор дияконічної служби Бейла Нодь, якого на цей раз обирали на альтернативній основі, головний пресвітер та члени Синоду ЗРЦ. Окрім цього, відбулося висвячення у сан священика трьох випускників духовних навчальних закладів та вручення Подяк ЗРЦ групі меценатів.

Реклама

Присутніх з визначною подією вітав віце-спікер Національних Зборів Угорщини Гергей Гуляш, який відповідає в парламенті за законотворчу діяльність.

- Кордони можуть нас подрібнити, але почуття спільної відповідальності один за одного – неподільне,- наголосив і вітальному слові промовець.- В Угорщині щодня, щогодини пильно та з хвилюванням стежать за подіями в Україні, становищем угорської громади в державі, яка балансує між миром та війною. Тому бажаю Закарпатстькій реформатській церкві, її священнослужителям та вірникам, усім мешканцям краю та України в цілому непохитної віри у краще майбутнє, витримки, миру і злагоди, - сказав угорський гість.

Реклама

На зібранні були присутні також єпископи реформатських церков сусідніх держав, народний депутат Верховної Ради України, голова КМКСу Ласло Брензович та інші поважні гості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно