Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Поляки вирішили допомогти Ужгороду покращити привабливість відреставрувавши "Совине гніздо" (ФОТО)

Поляки вирішили допомогти Ужгороду покращити привабливість відреставрувавши "Совине гніздо" (ФОТО)

Поляки вирішили допомогти Ужгороду покращити привабливість відреставрувавши "Совине гніздо" (ФОТО)
11 лютого 2015 року у Варшаві в Технічному Секретаріаті Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2007-2013» пройшла чергова робоча зустріч по реалізації проекту ...

11 лютого 2015 року у Варшаві в Технічному Секретаріаті Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2007-2013» пройшла чергова робоча зустріч по реалізації проекту реставрації історичної пам’ятки центру Ужгорода винних льохів «Совине гніздо». В проведенні зустрічі з української сторони прийняли участь міський голова Віктор Погорелов, заступник міського голови Ольга Травіна та координатор проекту Валентин Волошин, з міста-побратима Ярослав – бурмістр Вальдемар Палух (Waldemar Paluch), координатор проекту Регіна Вайда та інші.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, «Совине гніздо» мають реставрувати у рамках польсько-українського проекту «Ярослав-Ужгород: спільна ініціатива для покращення туристичної привабливості історичних міст-побратимів». Загальний бюджет проекту становить 1 млн. 856 тис. євро. Його реалізація в Ужгороді обійдеться у 928 тисяч євро, причому 90% цих коштів надійде у вигляді гранту.

Станом на сьогодні розроблено проектно-кошторисну документацію об’єкту та отримано позитивний експертний звіт ДП "Укрдержбудекспертиза". Таким чином, на підставі вищезгаданих документів міська рада має право оголосити тендер на проведення реставраційних робіт. 14 січня 2015 року з метою успішної реалізації проекту на сесії Ужгородської міської ради було прийнято рішення про збільшення з 10 до 50 відсотків суми фінансування з міського бюджету на проведення реставраційних робіт. Таким чином, з міського бюджету буде витрачено 10 814,5 тис. грн. Все це викликано досить стислими термінами виконання реставраційних робіт, після яких необхідно провести облаштування приміщень винного льоху у відповідності до умов проекту як туристично-привабливого об’єкту. Додаткові кошти витрачені з міського бюджету на реалізацію Програми будуть повернуті Технічним Секретаріатом по механізму рефундації.

Реклама

У Польщі, розповів міський голова Ужгорода Віктор Погорелов, детально обговорили реалізацію «дорожньої карти» проекту, етапи реставрації. Все доведеться прискорити, оскільки в Ужгороді минулий рік був втрачений для проведення робіт. Тоді як «дзеркальний» проект у польському Ярославі вже наближається до завершення.

Також керівники нашого міста обговорили чимало інших питань щодо співпраці, обміну досвідом із новим мером Ярослава і запросили його в гості до Ужгорода, інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

Реклама
Поляки вирішили допомогти Ужгороду покращити привабливість відреставрувавши "Совине гніздо" (ФОТО) – 01
Поляки вирішили допомогти Ужгороду покращити привабливість відреставрувавши "Совине гніздо" (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно