Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутати облради планують затвердити угоду з угорським МЗС

Депутати облради планують затвердити угоду з угорським МЗС
На пленарне засідання облради пропонується проект рішення про затвердження угоди з Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини. Йдеться про договір між Закарпатською обласною...

На пленарне засідання облради пропонується проект рішення про затвердження угоди з Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини. Йдеться про договір між Закарпатською обласною радою та Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини про співпрацю у виконанні проектів розвитку, що здійснюються в рамках Програми Східного партнерства в Україні у 2015 році, укладену цьогоріч 23 січня. Угоду підписали керівник облради Володимир Чубірко та міністр Петер Сійярто.

ВІДЕО ДНЯ

Завдяки фінансовій допомозі, що була надана сторонами у 2012-2013 роках у розмірі 1,1 мільйон доларів США, було виконано 76 проектів розвитку в 50-ти закладах Закарпаття. Серед них, зокрема, відновлення даху та фасаду Закарпатського угорського інституту ім. Ракоці Ференца ІІ та Закарпатського угорського драматичного театру, заміна вікон і дверей будівлі Гуманітарно-природничого факультету з угорською мовою навчання Ужгородського національного університету, а також здійснено частковий ремонт у низці загальноосвітніх, дошкільних навчальних і культурних закладів.

Для виконання проектів у 2013-2014 роках МЗЕЗС надало фінансову допомогу (у форинтах) в розмірі близько 500 тисяч доларів США в рамках угоди про допомогу, укладеної із організацією-посередником. Аналогічним є розмір фінансової участі ЗОР у виконанні проектів. Завдяки зазначеній фінансовій допомозі в рамках Програми Східного партнерства було виконано 40 проектів розвитку на 33-х об’єктах. Реалізація проектів, передбачених на 2013-2014-й роки, знаходиться у процесі завершення.

Реклама

То ж сторони на основі результатів попередніх угод вирішили продовжити співробітництво на 2015 рік для досягнення мети, а також зобов’язуються надати фінансову допомогу на виконання проектів. Зокрема, МЗЕЗС зобов’язується надати фінансову допомогу у розмірі 155 мільйонів угорських форинтів відповідно до переліку. Ці кошти підуть на модернізацію закладів, що представляють значну культурну та національну цінність, на реалізацію проектів модернізації систем енергозбереження та опалення шкіл, соціальних, культурних і релігійних закладів освіти, розвитку медичних закладів, збереження історичної та культурної спадщини Закарпаття, що має європейське значення тощо.

Найближчим часом буде складено остаточний список проектів, що підлягають фінансуванню в межах суми.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно