Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Протягом останньої доби закарпатські дорожники витратили 400 тисяч гривень на очищення шляхів від снігу

Протягом останньої доби закарпатські дорожники витратили 400 тисяч гривень на очищення шляхів від снігу

Протягом останньої доби закарпатські дорожники витратили 400 тисяч гривень на очищення шляхів від снігу
Упродовж останньої доби по всій території Закарпатської області спостерігалися значні снігові опади, товщина снігового покрову склала від 10 до 20 см, а температура повітря становила від -2 до -8...

Упродовж останньої доби по всій території Закарпатської області спостерігалися значні снігові опади, товщина снігового покрову склала від 10 до 20 см, а температура повітря становила від -2 до -8 градусів Цельсія.

ВІДЕО ДНЯ

Як поінформував начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович, для створення безпечних умов на шляхах загального користування та безперешкодного проїзду транспорту, виробничі підрозділи "Закарпатського облавтодору" залучили 55 одиниць спеціальної техніки для очищення доріг від снігу та їх обробки протиожеледними матеріалами, - повідомили в Управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА.

"В першу чергу працювали на головних транспортних маршрутах та під'їздах до пунктів пропуску, на під'їздах до районних центрів і великих населених пунктів, а також до санаторіїв і об'єктів рекреації" - зазначив Михайло Михайлович.

Реклама

На Латірському, Абранському, Ужоцькому, Яблунецькому і Торунськму перевалах та на дорогах загального користування Київ-Чоп, Мукачево-Рахів-Івано-Франківськ-Рогатин-Львів, Долина-Хуст та Львів-Самбір-Ужгород до робіт було залучено 11 одиниць техніки. Завдяки цьому забезпечено безперешкодний проїзд транспорту на складних гірських ділянках шляхів.

"За даними диспетчерської групи Служби автодоріг, за добу використано 621 тонн висівок та 123 тонни технічної солі, а також витрачено для заправки техніки 930 літрів бензину та 2373 літрів дизельного пального. Загальна вартість виконаних дорожниками робіт за добу 9-10 лютого склала близько 374 тис. грн", - зауважив Михайло Попович.

Реклама

Завдяки проведеним роботам проїзд головними дорогами області забезпечено. Скарг від учасників руху та резонансних дорожньо-транспортних пригод не зафіксовано.

"Проблемою на сьогодні є вичерпаність паливо-мастильних матеріалів у більшості філій ДП "Закарпатський облавтодор", - підкреслив головний дорожник краю, зазначивши – так, з 11 філій залишок палива загальною кількістю 1600 літрів є лише у 5 філій, решта не в змозі буде забезпечити заправку техніки для продовження очищення доріг від снігу. Через несвоєчасне надходження розрахунків з державного бюджету за виконані роботи, вищезазначене підприємство не має коштів для придбання пального і поповнення запасів протиожеледних матеріалів".

У зв'язку з цим, Служба автодоріг звертається до органів місцевої самоврядування з проханням надати допомогу дорожнім організаціям на місцях у забезпеченні їх паливо-мастильними матеріалами для налагодженої роботи при ускладненні погодних умов.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно