Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • «Тільки шляхом утворення економічно самодостатніх територіальних громад ми зможемо вивести країну з кризи», - Валерій Лунченко (ФОТО)

«Тільки шляхом утворення економічно самодостатніх територіальних громад ми зможемо вивести країну з кризи», - Валерій Лунченко (ФОТО)

«Тільки шляхом утворення економічно самодостатніх територіальних громад ми зможемо вивести країну з кризи», - Валерій Лунченко (ФОТО)
Сьогодні під час брифінгу народні депутати – представники більшості фракцій виступили зі зверненням до голови Верховної Ради України включити до порядку денного сесії законопроект № 1159 «Про деякі...

Сьогодні під час брифінгу народні депутати – представники більшості фракцій виступили зі зверненням до голови Верховної Ради України включити до порядку денного сесії законопроект № 1159 «Про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами», яким передбачено передати усі державні землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Державі має залишитись лише те, що їй необхідно для здійснення своїх функцій – землі оборони, землі державних підприємств тощо.

ВІДЕО ДНЯ

Необхідність прийняття поданого законопроекту чітко передбачено пунктом 1.2 Розділу 9 Коаліційної угоди. «Коли Коаліційна угода ще розроблялась, вимоги щодо необхідності вирішення цього питання висувались усіма політичними силами. І це не випадково, адже усі вони йшли на вибори під гаслами децентралізації», - зауважив Валерій Лунченко.

Народні обранці зауважили, що до законопроекту 1159 долучились автори альтернативних проектів, він майже одноголосно був підтриманий Аграрним комітетом Верховної Ради України, та бракує лише політичного рішення парламенту. Але зараз йде цілеспрямована кампанія з дискредитації законопроекту.

Реклама

«Кожного дня надходять звернення від сільських та селищних громад з даного питання. Треба вирішити питання «земельного дерибану» земель громади назавжди шляхом їх закріплення за межами населених пунктів у комунальній власності. Я закликаю всіх депутатів підтримати цей надзвичайно важливий законопроект.

Тільки шляхом утворення економічно самодостатніх територіальних громад ми зможемо вивести країну з кризи. Наш законопроект допомагає у цьому», - наголосив Валерій Лунченко.

Реклама
«Тільки шляхом утворення економічно самодостатніх територіальних громад ми зможемо вивести країну з кризи», - Валерій Лунченко (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно