Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Рахівщину завітала делегація з Румунії

На Рахівщину завітала делегація з Румунії
Сьогодні, 10 лютого, на території Рахівського району із робочим візитом перебуває делегація повіту Марамуреш (Румунія). Румунські партнери Рахівщини відвідали Закарпаття на запрошення місцевої...

Сьогодні, 10 лютого, на території Рахівського району із робочим візитом перебуває делегація повіту Марамуреш (Румунія).

ВІДЕО ДНЯ

Румунські партнери Рахівщини відвідали Закарпаття на запрошення місцевої влади. Посадовці спільно планують обговорити конкретні заходи на виконання підписаного у грудні минулого року Меморандуму.

Делегація відвідає румуномовні села Рахівщини, центр Європи у неподалік села Ділове, а також залізничний вокзал Рахова. Також планують завітати до Карпатського біосферного заповідника. Тут співпрацю в природоохоронній галузі планували обговорити із директором природного парку "Гори Марамуреш".

Реклама

Меморандум про поглиблення українсько-румунської прикордонної співпраці підписали у селі-музеї міста Бая Маре 20 грудня 2014 року під час фестивалю марамороських різдв’яних колядок. Він передбачає розв’язання екологічних та соціально-економічних проблем в прикордонних населених пунктах у верхів’ях басейну Тиси на українсько-румунському кордоні. Так, зокрема, передбачається відновлення зруйнованого автомобільного переходу через річку Тиса та створення необхідної прикордонної інфраструктури, створення міжнародного українсько-румунського біосферного резервату та відновлення руху історичних потягів через місто Рахів (Україна) до Румунії, Будапешта і Праги.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно