Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Іршавщині почастішали випадки інтернет-шахрайства

На Іршавщині почастішали випадки інтернет-шахрайства
Усе більше жителів Іршавщини потерпають від Інтернет-шахраїв. Громадяни розміщують оголошення про купівлю чи продаж товарів, де вказують свій номер мобільного телефону. Цим вдало користуються...

Усе більше жителів Іршавщини потерпають від Інтернет-шахраїв. Громадяни розміщують оголошення про купівлю чи продаж товарів, де вказують свій номер мобільного телефону. Цим вдало користуються зловмисники.

ВІДЕО ДНЯ

Як правило, шахрай телефонує за вказаним номером, представляється покупцем та пропонує розрахуватися за товар безготівковим платежем. Продавець дає номер свого карткового рахунку. Через деякий час до нього телефонує особа, яка представляється працівником банку та повідомляє, що для підтвердження переказу грошей потрібно підійти до банкомату та здійснити ряд операцій. Ось тут потрібно бути насторожі, адже саме так і крадуть гроші з карток, - йдеться у повідомленні речниці Іршавського РВ УМВС Віта Горзов.

Саме від таких шахраїв потерпіли жителька м.Іршава та жінка з с.Приборжавське, які назвали незнайомцю свої банківські реквізити та пін-код. Через деякий час з їх кредитних карток невідомі зловмисники зняли всі наявні кошти.

Реклама

Зловмисники можуть очікувати жертву у всесвітній мережі, де виставляють на продаж товари за меншою ціною, ніж у магазинах. Довірливі люди потрапляють на «гачок», перераховують гроші за товар, якого насправді не існує. Як правило, після перерахунку коштів зв′язок з «продавцем» зникає. Таким чином «купив» запчастини до машини приватний підприємець з села Білки, студент з с.Приборжавське - комп’ютерну техніку, подружжя з м.Іршава - дитячий візок, а жінка з с.Осій – мобільний телефон.

Також потрапляють на гачок і «переможці» різних конкурсів. Громадянам приходить СМС-повідомлення із текстом про нібито виграний автомобіль чи велику суму грошей. Але для його отримання потрібно зателефонувати на відповідний номер телефону, де «менеджер» щиро привітає з виграшем та повідомить, що для отримання авто треба заплатити за оформлення документів. Такими «призерами» стала жінка з с. В.Раковець та мешканець с.Імстичево.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно