Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття посідає 9 місце в Україні за доступністю цін на продукти харчування

Закарпаття посідає 9 місце в Україні за доступністю цін на продукти харчування

Закарпаття посідає 9 місце в Україні за доступністю цін на продукти харчування
За даними моніторингових досліджень, сукупна вартість обстежуваних продуктів на Закарпатті станом на кінець січня 2015 року займає 9-те місце у рейтингу областей України. За словами заступника...

За даними моніторингових досліджень, сукупна вартість обстежуваних продуктів на Закарпатті станом на кінець січня 2015 року займає 9-те місце у рейтингу областей України.

ВІДЕО ДНЯ

За словами заступника директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Лесьо, вартість споживчого кошика склала 628,41 грн., при середньому показнику по Україні 633,40 грн. Сукупна вартість набору основних овочів (картопля, капуста, морква, буряк, цибуля) на відповідний період становила 15,09 грн. (по Україні – 16,99 грн.), – повідомляє Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Нижчими за загальнодержавні є ціни на хліб з борошна пшеничного вищого ґатунку (11 місце), першого ґатунку (13 місце), житньо-пшеничний (10 місце) , борошно вищого ґатунку (8 місце), макаронні вироби (4 місце). Також не спостерігається зростання цін вище середнього по державі на олію рафіновану (9 місце) та цукор (11 місце).

Реклама

«Що стосується овочів, то стабільна цінова ситуація на цю групу утримується, починаючи з осені 2014 року. Зокрема, на ринках області картоплю можна придбати за ціною 3,16 грн/кг., капусту - 2,44 грн/кг, моркву - 3,25 грн /кг., буряк - 2,95 грн/кг», - зазначив посадовець.

Юрій Юрійович також поінформував, що рівень цін на продукцію тваринництва на сьогодні є нижчим за загальнодержавний. Зокрема, середня вартість свинини 60,64 грн/кг. (62,45 по Україні), яловичини - 63,02 грн/кг (66,71 - по Україні). Протягом січня стабільними залишалися ціни на яйця, м’ясо птиці, молоко та молокопродукти.

Реклама

«Загалом, цінова ситуація на продовольчому ринку області відповідає загальнодержавним тенденціям», - підкреслив заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно