Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Половину власних доходів закарпатці витрачають на їжу

Половину власних доходів закарпатці витрачають на їжу
Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя...

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.

ВІДЕО ДНЯ

Майже половину своїх доходів (49,2%) витрачало у ІІІ кварталі 2014 р. населення області на харчування, - пише Ганна Лучківська, заступник начальника управління-начальник відділу обстежень умов життя домогосподарств управління обстеження домогосподарств ГУС..

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 2757,35 грн (включаючи вартість продуктів отриманих з особис­того підсобного господарства).

Реклама

Найбільше грошей витрачалося на м’ясо та м’ясопродукти (529,32 грн), молоко, сир та яйця – 403,64 грн, на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 396,89 грн, овочі – 280,16 грн, олію та жири сало (сало, масло тощо) – 216,60 грн, цукор (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), мед – 216,38 грн, фрукти, ягоди, горіхи, виноград – 160,64 грн.

Однією особою області спожито в середньому за місяць: 20,9 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,2 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 18 яєць, 0,9 кг – риби і рибо­продуктів, 1,9 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 2,4 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,7 кг – картоплі, 13,2 кг овочів і баштанних та 10,0 кг хліба і хлібних продуктів.

Реклама

У порівнянні з відповідним періодом 2013 р. зросло споживання: хліба і хлібних продуктів – на 1,0%, цукру (включаючи цукор, використаний на кон­ди­терські вироби) – на 17,2%, риби і рибопродуктів – на 28,6%. Зменши­лося споживання: яєць, молока, молокопродуктів та масла – на 5,3–8,7%, ово­чів та баштанних – на 15,4%, картоплі, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 22,1–25,6%. Залишилося без змін споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала, а також олії та інших рослинних жирів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно