Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині горе-батьків позбавили батьківських прав

На Тячівщині горе-батьків позбавили батьківських прав
Сьогодні, 5 лютого, під керівництвом першого заступника голови Тячівської райдержадміністрації Василя Дем’янчука відбулося позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. Зокрема,...

Сьогодні, 5 лютого, під керівництвом першого заступника голови Тячівської райдержадміністрації Василя Дем’янчука відбулося позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. Зокрема, присутні були члени комісії: начальник служби у справах дітей Ольга Роспопа, головний спеціаліст відділу з питань опіки, піклування, усиновлення та сімейних форм виховання дітей Наталія Гнатюк, заступник начальника Тячівського УСЗН Любов Дудла, завідувач юридичного сектору апарату державної адміністрації Діана Енгельманн, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марина Поп, завідувач дитячої консультації КЗ Тячівської районної поліклініки Ніна Костишак та інші.

ВІДЕО ДНЯ

В рамках засідання, членами комісії розглянуто питання щодо позбавлення батьківських прав мешканців с. Лази, Криволаб І.В. та Коваленко О.О., яке потребувало негайного вирішення. Троє їх дітей 2008, 2009 та 2011 р.н. перебували на обліку в службі у справах дітей як такі, що проживають в сім’ї, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. До того ж вони ведуть аморальний спосіб життя, постійно вживають алкогольні напої та належним чином не піклуються про своїх дітей. Малолітні Василь, Іван та Діана мешкали з батьками в одній кімнаті, оскільки інші не опалюються, електропостачання в будинку відсутнє загалом. Відповідними спеціалістами неодноразово проводились профілактичні бесіди з батьками дітей з метою створення ними належних умов розвитку та виховання діток, їх попереджено про адміністративну відповідальність за невиконання батьківських обов’язків та можливість позбавлення їх батьківських прав, - інформує прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

Однак, вжиті заходи не дали жодного результату. Належних умов для проживання дітей батьками не створено і на сьогодні, запас дров та продуктів харчування – відсутній. Батьки тільки розпродували все з помешкання й витрачали гроші на алкогольні напої та інші особисті потреби. Крім того, 30 січня в сім’ї народилась четверта дитина. Та мати не вела ніякого догляду за дитиною, натомість вона покинула немовля у пологовому відділенні Тячівської ЦРЛ №1, де новонароджений хлопчик перебуває і тепер.

Реклама

Враховуючи вищенаведене, відповідно рішення виконкому Лазівської сільської ради у зв’язку з умовами, що загрожують життю та здоров’ю дітей вилучено із сім’ї та поміщено до дитячого відділення Тячівської ЦРЛ №1 для медичного обстеження та тимчасово влаштовано до обласного притулку для дітей, на термін подолання батьками складних життєвих обставин та створення умов для належного розвитку дітей.

Відтак присутніми детально вивчено питання щодо доцільності позбавлення батьківських прав уродженця Р.Поля відносно дванадцятирічного сина, який проживає в сім’ї бабусі. Батько тривалий час був визнаний безвісно відсутнім, наразі проживає на території Росії, однак абсолютно не цікавиться долею рідної дитини, до сина не навідується та ухиляється від виконання свого батьківського обов’язку.

Реклама

Також розглянуто заяву мешканки селища Буштина, щодо доцільності позбавлення батьківських прав жителя міста Тячева відносно двох дітей. Після смерті матері, долею малолітніх Василя та Вероніки, якій поставлено діагноз ДЦП, опікується рідна бабуся. Натомість батько також ухиляється від виконання своїх обов’язків та сплати аліментів.

За підсумками обговорення, врахувавши факти комісією по всіх трьох випадках прийнято рішення про доцільність позбавлення батьківських прав «горе батьків». Надалі питання будуть вирішені в судовому порядку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно