Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські суди задовільнили позови прокуратури на суму 18 млн грн

Закарпатські суди задовільнили позови прокуратури на суму 18 млн грн

Закарпатські суди задовільнили позови прокуратури на суму 18 млн грн
З метою захисту інтересів громадян та держави органами прокуратури вжито низку заходів представницького характеру. Судами задоволено 638 позовів прокурорів на загальну суму понад 18 млн...

З метою захисту інтересів громадян та держави органами прокуратури вжито низку заходів представницького характеру. Судами задоволено 638 позовів прокурорів на загальну суму понад 18 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

Набрали законної сили рішення судів на суму більш як 16 млн грн., у т.ч. про сплату коштів до бюджету – на суму 6 млн грн, - повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Сума, на яку реально виконано рішення судів, зросла і складає понад 15 млн грн. Відсоток реального виконання становить 95,2% при загальнодержавному – 65,3%.

Реклама

За позовами прокурорів, а також шляхом оскарження та вступу у справи стягнуто коштів і попереджено незаконне вибуття майна в інтересах громадян і держави на суму майже 30 млн грн.

Судами задоволено заяви та позови в інтересах громадян на суму понад 2,5 млн грн. За рішеннями, що набрали законної сили, присуджено до стягнення 2,1 млн грн.

Реклама

На користь громадян виконано рішень судів на суму майже 2 млн грн. Відсоток виконання судових рішень з цих питань становить 76,1%

З питань стягнення заборгованості з оплати праці у судовому порядку, судами задоволено 321 позовів прокурорів на загальну суму майже 2 млн грн. З них присуджено до виплати за рішеннями, що вже набрали законної сили - 1,7 млн грн. Реально вже стягнуто заборгованої заробітної плати на суму понад 1,2 млн грн.

У сфері земельних відносин судами вже задоволено 124 позови на суму майже 10 млн грн. За рішеннями, що набрали законної сили, підлягають поверненню 150 га земель та 94 га на загальну суму понад 7,7 млн грн. вже реально повернуті.

Реклама

Також поновлено права 2174 дітей. На захист їх прав розпочато 12 кримінальних проваджень, з яких до суду вже направлено 9, відшкодовано майже 700 тис. грн. До суду пред`явлено 33 позови на 1,5 млн грн. Судами задоволено 23 позови на суму 799 тис. грн.

Судові рішення, які постановлені на захист прав дітей, набрали законної сили на суму 730 тис. грн.

На захист прав дітей прокурорами здійснено вступ у розгляд судами 225 справ.

Відмічається зменшення кількості кримінальних правопорушень, скоєних неповнолітніми або за їх участю.

Торік закінчено досудове розслідування у 182 кримінальних провадженнях зазначеної категорії.

За незакінченими кримінальними провадженнями станом на 1 січня 2015 року під вартою перебували 3 неповнолітні (Хустський район).

Про застосування примусових заходів виховного характеру до суду направлено 12 клопотань. Особи у приймальник-розподільник для дітей не поміщались.

Реклама

Минулого року відбувся незначний ріст кількості звернень до органів прокуратури. За цей період вирішено майже 6 тис. звернень громадян та юридичних осіб, з них задоволено 157(2,6%).

На особистому прийомі прийнято 4213 звернень, з них кожне сьоме особисто керівником прокуратури. На 7% збільшилася кількість вирішених звернень з питань досудового розслідування. Близько половини (48,1%) цих звернень на дії і рішення слідчих МВС (1152), з яких 33 (майже 3%) задоволено. Вирішено 11 звернень щодо незаконних методів розслідування, при цьому жодне з них не задовольнялось.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно