Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Минулого року для онкохворих Закарпаття не було безкоштовних ліків

Минулого року для онкохворих Закарпаття не було безкоштовних ліків

Минулого року для онкохворих Закарпаття не було безкоштовних ліків
"Торік ми не отримали жодного препарату за кошти державного бюджету. Перші ліки надійшли тільки у грудні та й то лише по двох позиціях, які ні на що не впливають", - повідомив сьогодні на...

"Торік ми не отримали жодного препарату за кошти державного бюджету. Перші ліки надійшли тільки у грудні та й то лише по двох позиціях, які ні на що не впливають", - повідомив сьогодні на прес-конференції головний лікар обласного онкодиспансеру Андрій Русин.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, пацієнти змушені були практично всі ліки купувати самі, деякі медикаменти заклад мав лише за обласною програмою допомоги онкохворим, з обласного бюджету.

Якщо зважати на кошти і закупівлі, які, фактично, залишилися з минулого року і сподіватися, що обіцяне на цей рік теж дадуть, ситуація буде більш-менш нормальна, - каже Русин.

Реклама

Загалом же, як повідомив онколог, на боротьбу із раком із держбюджету передбачено на 2015-ий на 100 мільйонів гривень, або ж на третину більше, ніж торік. Проте, з огляду на курс валют і зростання цін на ліки, фактично це на 30-40% менше, ніж у 2014-му.

Окрім того, головний лікар ЗОКОД розповів, що чимало постачальників тримають у цінах на препарати курс долара на рівні 10 гривень - дорожче просто дуже складно продати. Інша проблема - навіть якщо є гроші, деякі ліки неможливо купити, бо їх виробляли лише на Донбасі, а вибору, аби замінити іншим препаратом, немає.

Реклама

Також Русин розповів, що в нинішніх умовах не розуміє доцільності процедури тендерів для багатьох препаратів - це не економить ні час, ні гроші.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно