Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Члени Іршавського міськвиконкому обговорили план благоустрою місцевих кладовищ

Члени Іршавського міськвиконкому обговорили план благоустрою місцевих кладовищ

Члени Іршавського міськвиконкому обговорили план благоустрою місцевих кладовищ
Традиційно на початку року у міськвиконкомі відбулася нарада з представниками релігійних громад міста, комунального підприємства та священиками. Обговорювали присутні план робіт на поточний рік, а...

Традиційно на початку року у міськвиконкомі відбулася нарада з представниками релігійних громад міста, комунального підприємства та священиками. Обговорювали присутні план робіт на поточний рік, а також проблеми, які виникли минулого року.

ВІДЕО ДНЯ

Отже, серед намічених робіт на цвинтарі по вулиці Білецькій: поновити схему захоронень, провести вирубку старих дерев, котрі можуть пошкодити надмогильні пам’ятники, очистити територію, де проведено вирубку дерев від гілля, ліквідувати стихійні сміттєзвалища і на їхньому місці відразу розмітити схему захоронень (можливо так не «виростатимуть» нові смітники), - інформують у Іршавській міській раді.

На цвинтарі по вулиці Українській продовжать роботу над розчисткою чагарників по лінії старого кладовища. Крім того, у план на поточний рік включили відсипку гравійною сумішшю доріжки, асфальтування східців, вирубку старих черешень, ремонт вхідних воріт, фарбування перил при центральній доріжці. Найбільшою проблемою цього кладовища є дорога, яка веде до місця нових захоронень. Тож у цьому році релігійні громади спільно із міськвиконкомом шукатимуть можливості будівництва нової дороги.

Реклама

Також, запланували придбати новий інвентар та спецодяг працівників, що копають могили, бензин для газонокосилок на весняно-літній період тощо. Стосовно фінансування всіх робіт, то з боку міськради питання буде винесено на чергову сесію, а також долучатимуться релігійні громади.

Чимало зауважень висловили на адресу присутнього пана Михайла, який копає могили. Зокрема, наголосили на тому, що неодноразово лунали скарги від містян з приводу того, що могили не відповідають розмірам, котрі прописані Держкомітетом України з питань житлово-комунального господарства з метою реалізації положень Закону України "Про поховання та похоронну справу" («Довжина могили для дорослого повинна бути не менше двох метрів, ширина - 1 м, глибина - не менше 1,5 м від поверхні землі до кришки труни, з урахуванням місцевих ґрунтово-кліматичних умов).

Реклама

Нарікають і на недисциплінованість, нетактовність та часту появу на цвинтарі під час роботи у нетверезому стані.

Щоб уникнути повторення подібних ситуацій у майбутньому, прийнято рішення про офіційне працевлаштування пана Михайла в КП «Тепло-Місто». У такому разі при потребі можна телефонувати не лише особам, що закріплені та доглядають за міськими цвинтарями, а й звертатися до начальника комунальної служби Володимира Пишного.

Чи вдасться акумулювати потрібні кошти та виконати все заплановане побачимо протягом року, але в якому стані могили наших рідних, а відповідно і кладовище в цілому, залежить від нас усіх. Адже повагу до світлої пам’яті померлих демонструє зовнішній вигляд місць поховання, котрі, на жаль, дуже часто більше схожі на суцільні зарослі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно