Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Сумщині закарпатці влаштували шахрайський бізнес

На Сумщині закарпатці влаштували шахрайський бізнес
Шахраї дурять людей, граючи на почуттях жалості та використовуючи чужі документи. Часто, професійно займаються шахрайством цілі родини, маскуючи його під жебрацтво. Нещодавно до міліції звернулось...

Шахраї дурять людей, граючи на почуттях жалості та використовуючи чужі документи. Часто, професійно займаються шахрайством цілі родини, маскуючи його під жебрацтво.

ВІДЕО ДНЯ

Нещодавно до міліції звернулось подружжя з Лебедина. Сім’я повідомила, що фотокартку й підробні документи на їх неповнолітнього сина, якого родина нещодавно всиновила, використовує шахрайка, - йдеться у повідомленні СЗГ УМВС України в Сумській області.

«В ту суботу, в Лебедині, нам повідомили, що якась дівчина просить милостиню з фотографією нашого сина, – говорить Олена Олексіївна. - Чоловік та Влад пішли на те місце, і син справді побачив свою фотографію. Відразу ж шахрайка та ще три чоловіки сіли в машину і поїхали. Тепер ми знайшли ту жінку в Сумах, і знову ж з фотографією нашого сина. Просила гроші під церквою. У нас стан шоку. Як же так можна».

Реклама

Сама жебрачка, картинно спираючись на палицю, стверджувала, що на фото її рідний брат. На запитання, скільки ж у неї братів та сестер, відповіла: двадцять п‘ять.

Після скандалу біля церкви, «хвора» раптом десь зникла з міста. А наприкінці січня правоохоронці на тому ж місці помітили ще трьох жебраків. Жінку,яка «працювала» за «схемою» своєї попередниці - із паличкою та фотокарткою білявої дівчинки в руках просила гроші на її лікування , чоловіка у інвалідному візку із супутницею, що співала пісень. На колінах у чоловіка знаходилася картонна коробка, в яку перехожі кидали гроші. Коли ж до «трійці» підійшли правоохоронці, ані папки із документами, ані фото в жінки вже не було. Перевіривши документи жебраків, міліція з‘ясувала, що всі вони жителі одного з сіл Закарпатської області. Мають однакові прізвища та спільну адресу проживання. До того ж правоохоронці під час перевірки документів, виявили, що і з паспортами не все гаразд: фотокартки треба поновити у зв’язку з досягненням відповідного віку. Проте це питання вже до державної міграційної служби.

Реклама

Сьогодні стосовно заїжджих жебраків міліція проводить перевірку

Законодавство України не передбачає притягнення до відповідальності людини за зайняття жебрацтвом. Але нерідко шахраї свою «роботу» вдало маскують під жебрацтво, намагаючись, в такий спосіб, видурити в сердобольних громадян побільше грошей і залишитись непокараними.

«За шахрайство, тобто за «заволодіння чужим майном або придбанням права на майно шляхом обману чи зловживання довірою», ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України передбачає обмеження волі на строк до трьох років, - коментує начальник Сумського міського відділу міліції Сергій Лук‘яненко. - А громадянам, які не хочуть бути одуреними різними зайдами, порада: якщо у вас є зайва гривня, перерахуйте, краще її пораненому українському солдату, або дійсно хворій дитині, або багатодітній родині біженців. Ці люди будуть дуже вам вдячні за допомогу».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно