Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У обласній прокуратурі говорили про мобілізацію у Закарпатській області і тих, хто її уникає

У обласній прокуратурі говорили про мобілізацію у Закарпатській області і тих, хто її уникає

У обласній прокуратурі говорили про мобілізацію у Закарпатській області і тих, хто її уникає
На сьогоднішній робочій нараді при прокурорі Закарпатської області, у якій взяли участь керівники УСБУ та УМВС і області і військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату,...

На сьогоднішній робочій нараді при прокурорі Закарпатської області, у якій взяли участь керівники УСБУ та УМВС і області і військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату, обговорювалися мобілізаційні питання, які потребують якнайшвидшого вирішення.

ВІДЕО ДНЯ

Як відомо, 19 січня цього року Президент України підписав Закон про затвердження Указу президента України "Про часткову мобілізацію". Вона пройде у три етапи і триватиме з січня по серпень (210 днів). 20 січня розпочався перший етап і триватиме він 90 днів, другий – почнеться у квітні - триватиме 60 днів, а третій - з червня і також буде тривалістю 60 днів, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Для забезпечення виконання цього Закону прокуратура області вживає заходи координаційного характеру: посилено взаємодію із місцевими органами влади, міськрайвідділами міліції та військовими комісаріатами із метою своєчасного оповіщення та прибуття громадян, які призиваються на військову службу.

Реклама

Зокрема, на нараді йшлося про те, що у нашому краї нерідко трапляються випадки коли громадяни ухиляються від виконання військового обов’язку. Часто з’ясовується, що чоловіки не перебувають, проте повинні перебувати на військовому обліку.

З огляду на це прокурорів орієнтовано на оперативне реагування на інформацію про факти порушення законодавства, вжиття передбачених законодавством заходів щодо їх усунення.

Реклама

Насамкінець, прокурор області Володимир Янко націлив присутніх вжити вичерпних організаційних та практичних заходів, спрямованих на додержання законодавства при проведенні мобілізації на території області протягом поточного року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно