Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Спецоперація, проведена міліцією на Берегівщині, дала свої результати

Спецоперація, проведена міліцією на Берегівщині, дала свої результати

Спецоперація, проведена міліцією на Берегівщині, дала свої результати
Упродовж січня ц.р. на території Берегівщини проводилася операція під умовною назвою «Нагляд», основна мета якої полягає у зниженні рівня злочинності шляхом профілактичного впливу на раніше судимих...

Упродовж січня ц.р. на території Берегівщини проводилася операція під умовною назвою «Нагляд», основна мета якої полягає у зниженні рівня злочинності шляхом профілактичного впливу на раніше судимих осіб, перевірки їх способу життя і поведінки.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, правоохоронці в ході операції перевіряють дотримання піднаглядними правил адміністративного нагляду і встановлених щодо них обмежень, – повідомляє Яна Денисюк, речниця Берегівського РВ УМВС.

Особа, яка відбувала тюремне ув’язнення за вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, упродовж 6 та 8 років після звільнення формально підпадає під адміністративний нагляд. В разі вчинення даною особою в період зазначеного терміну адміністративних правопорушень вирішується питання про встановлення щодо неї адміністративного нагляду.

Реклама

За період операції берегівськими «шерифами» було відпрацьовано 16 осіб, мешканців Берегівщини, щодо яких встановлено адміннагляд. Під час перевірки виявлено 2 факти порушень правил адміністративного нагляду, в обох випадках це порушення заборони виходу з будинку у нічний час. На порушників складено адміністративні протоколи за ст.187 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дане діяння тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 гривень), або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку. У разі, якщо застосування цих заходів буде визнано недостатнім, громадянину загрожує адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Також стражі порядку перевірили спосіб життя осіб, які формально підпадають під адміністративний нагляд. З метою виявлення тих, які систематично порушують громадський порядок. Серед осіб даного контингенту ст.дільничні Іван Гливка та Олександр Кун виявили двох зухвалих порушників громадського порядку, відносно яких встановлено адміністративний нагляд. Зокрема, щодо 24–річного мешканця с.Гать, який відбував покарання упродовж 3,5 років в місцях позбавлення волі за вчинення крадіжки та щодо 53-річної жінки, яку за збут та контрабанду наркотичних засобів було засуджено до 2 років позбавлення волі. Після звільнення обоє «формальщиків» на шлях виправлення не стали, постійного місця роботи не мають, систематично зловживають спиртними напоями та під дією «зеленого змія» вчиняють хуліганські дії.

Реклама

- Метою адміннагляду не є встановлення тотального контролю за особистим життям піднаглядного чи, тим більше, порушення його конституційних прав, а недопущення скоєння ним нових злочинів та правопорушень, - каже начальник Берегівського районного відділу міліції підполковник Микола Куриця.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно