Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Гечі стартував традиційний фестиваль гентешів

У Гечі стартував традиційний фестиваль гентешів
Вчора, 30 січня, в Гечі стартував уже традиційний, дев’ятий за ліком, міжнародний фестиваль гентешів-різників, причому не лишень професійних, а й любителів цієї справи. В конкурсі виявили бажання...

Вчора, 30 січня, в Гечі стартував уже традиційний, дев’ятий за ліком, міжнародний фестиваль гентешів-різників, причому не лишень професійних, а й любителів цієї справи.

ВІДЕО ДНЯ

В конкурсі виявили бажання взяти участь 12 команд: одна з Воєводини (Сербія), три – з Угорщини, решта – з нашого краю. Фест – це хороша можливість долучитися до давніх закарпатських традицій, пов’язаних з різанням свиней, можливо, “підгледіти” щось нове в колег-учасників.

Основні події відбуватимуться сьогодні, 31 січня. Зранку о 7:00 проходить відловлювання тварин, їх заколювання, обпалювання соломою, обробка та сортування м’яса тощо. А відтак кожна команда готуватиме за власними рецептами страви та іншу продукцію зі свинини, а солідне міжнародне журі оцінюватиме “доробки”.

Реклама

На переможців чекають цінні призи та подарунки, відповідні дипломи, грамоти та кубки. Після “генеральної репетиції” численні гості фесту у всеозброєнні готові до основних подій.

Микола Горват

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно