Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські студенти взяли участь у Всесвітній зимовій універсіаді

Закарпатські студенти взяли участь у Всесвітній зимовій універсіаді

Закарпатські студенти взяли участь у Всесвітній зимовій універсіаді
24 січня 2015 року в місцевості Штребське Плесо (Словаччина) відкрилася 27-а Всесвітня зимова універсіада, в якій беруть участь студенти-спортсмени з 30 країн світу. У складі делегації від...

24 січня 2015 року в місцевості Штребське Плесо (Словаччина) відкрилася 27-а Всесвітня зимова універсіада, в якій беруть участь студенти-спортсмени з 30 країн світу. У складі делегації від Закарпаття, яку очолив начальник обласної філії комітету фізичного виховання МОН України Іван Риляк, перебувала й декан факультету здоров’я людини УжНУ Олена Дуло.

ВІДЕО ДНЯ

Урочисте відкриття універсіади розпочалося з виступу президента Словацької Республіки Андрея Кіски та вітальних слів президента Міжнародної федерації студентського спорту Клода-Луї Сальєна та міністра освіти, науки, досліджень і спорту Словацької Республіки Юрая Дракслера. Під звуки Ґаудеамусу відбулася церемонія підняття прапора – запалав вогонь універсіади. Українська делегація – одна з найбільш численних: менша лише від китайської. Вирізняються наші також яскравим дизайном спортивного екіпірування, яке було виготовлене саме для учасників зимової універсіади. Керівники делегації зауважували, що ця спортивна форма є найбільш вдалою з-поміж попередніх варіантів спортивних комплектів, - йдеться у матеріалі Медіацентру УжНУ.

Вихід нашої делегації на стадіон присутні підтримували оплесками й вигуками «Браво, Україна!». Відчувалася особлива увага та підтримка від організаторів універсіади та представників делегацій інших країн світу: обмінювалися символікою, спільно фотографувалися.

Реклама

У складі делегації були керівники різних рівнів ВНЗ України, серед яких ректор Львівського державного університету фізичної культури Євген Приступа, очільник Харківської державної академії фізичної культури і спорту Олександр Ажиппо, декан факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Ярослав Зорій, інші спортивні функціонери з різних областей України (керівники обласних філій комітету фізичного виховання МОН України, директори ДЮСШ).

Програма універсіади в Словаччині передбачає чотири види змагань (лижні гонки, лижне двоборство, стрибки з трампліну та біатлон). 25 січня змагання розпочалися з біатлону (чоловіки та жінки) триватимуть до кінця місяця. Другий етап зимової універсіади розпочнеться 4 лютого в Гранаді (Іспанія). Завдяки підтримці УжНУ в ньому будуть брати участь студенти факультету здоров’я людини Євген Гулій та Роман Ковбаснюк, а також студент стоматологічного факультету Ігор Гам.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно