Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Постраждалий під час перестрілки у Сторожниці розповів про деталі злочину

Постраждалий під час перестрілки у Сторожниці розповів про деталі злочину

Постраждалий під час перестрілки у Сторожниці розповів про деталі злочину
35-річний Віктор Шпанов - уродженець міста Берегово Закарпатської області. Останні кілька років проживає в селі Сторожниця Ужгородського району. Одружений, виховують з дружиною 3-річну донечку....

35-річний Віктор Шпанов - уродженець міста Берегово Закарпатської області. Останні кілька років проживає в селі Сторожниця Ужгородського району.

ВІДЕО ДНЯ

Одружений, виховують з дружиною 3-річну донечку. Нині Віктор тимчасово безробітний, тому більшість вільного часу проводить з дитиною, - пише речниця УДСО при УМВС України в Закарпатській області Мар'яна Мартин.

День 26 січня спершу нічим не відрізнявся від інших, були звичні ігри батька з дитиною. Однак те, що сталося ввечері, закарпатець ніколи не забуде.

Реклама

Близько 18:30 на оселю Віктора Шпанова у с.Сторожниці було скоєно розбійний напад. Двоє озброєних бандитів у масках проникли в дім через задній вхід. Зухвальці накинулись на господаря, вимагаючи гроші та коштовності. Руки скрутили пластиковою затяжкою. Травма черепа, численні забої, вогнепальні поранення ніг – такі наслідки нападу…

Нині потерпілий перебуває у лікарні, але погодився зустрітися з прес-службою Державної служби охорони Закарпаття, бійці якої, власне, й порятували чоловіка від нападників, вступивши з ними у двобій з перестрілкою.

Реклама

- Ввечері я, як завжди, грався з донечкою. Почув якийсь шум із заднього входу, але не встиг зреагувати, як у будинок увірвалися двоє невідомих у масках, з пістолетом, кийком та електрошокером,- розповідає потерпілий Віктор Шпанов.

Присутність дитини не зупинила бандитів. Вимагали гроші, коштовності, погрожуючи вбити його та дитину. Перший удар зв′язаний потерпілий отримав електрошокером, далі били молотком по всьому тілу. А коли батько кинувся захищати донечку, то бандити стали в нього стріляти з револьвера.

- Я кинувся на нападників. Під час боротьби один бандит у масці звалився на землю, електрошокер випав із його рук. Але інший накинувся на мене з металічним молотком, бив по голові, в груди, по ногах. Та я продовжував чинити опір, тоді вони двічі вистрелили мені в ногу, – згадує пан Віктор той страшний вечір.

Реклама

Розлючені бандити вимагали грошей. Коли побитий чоловік сказав, що грошей в хаті немає, то почув страшні слова: «Зараз ми зачекаємо на твою дружину, котра вже на підході з роботи додому, і тоді побачиш, що буде далі».

Бандити потягнули свою жертву нагору східцями зі словами: «Давай гроші, бо вб’ємо і тебе, і твою дружину».

Віктор зрозумів, що його може порятувати - за будь-яку ціну потрібно добратись до брелка екстренного виклику міліції ДСО, який він мав у хаті.

Господар запропонував своїм мучителям взяти гроші з сейфу. Та зловмисники і не підозрювали, що поруч із сейфом розміщувався брелок тривожної кнопки Державної служби охорони.

Діставшись до брелка, потерпілий натиснув на кнопку і спрацював сигнал тривоги. Наряд ДСО прибув до будинку в приміській Сторожниці хвилин за 3-4. Жертва вже майже втрачала свідомість, коли почула довгоочікуване: «Міліція! Кидайте зброю!».

Проте бандити і не думали здаватися, а почали стріляти з револьвера в міліціонерів групи затримання.

- Коли бандити застосували зброю відносно працівників ДСО, ті у відповідь, згідно Закону України «Про міліцію», застосували стосовно них табельну вогнепальну зброю, - коментує подію начальник УДСО при УМВС України в Закарпатській області Андрій Литовченко.

Реклама

У результаті перестрілки одного нападника було поранено в ноги, другого - в живіт. Обох зловмисників було затримано.

Як виявилось, один із вимагачів – 19-річний студент університету з Ужгорода, інший - 65-літній житель м.Києва, котрий 30 літ свого життя провів у тюрмі.

Слідство у справі триває. За розбійний напад і жорстоке катування чоловіка, та ще й при малолітній дитині, бандитам доведеться суворо відповісти.

Сам потерпілий з травмою голови, забійними ранами обличчя та вогнепальними пораненнями стегон перебуває в лікарні. Чоловік радіє одному - що не постраждали дитина та дружина, яка мала от-от повернутись додому. Сподівається, що забуде як страшний сон ті події і його донечка. Маленька з переляку сховалася від недобрих осіб під сходами будинку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно