Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В області проведуть технічну інвентаризацію захисних споруд

В області проведуть технічну інвентаризацію захисних споруд

В області проведуть технічну інвентаризацію захисних споруд
У середу, 28 січня, в Закарпатській ОДА відбулося засідання територіальної інвентаризаційної комісії з питань проведення в області планової технічної інвентаризації захисних споруд. Засідання відкрив...

У середу, 28 січня, в Закарпатській ОДА відбулося засідання територіальної інвентаризаційної комісії з питань проведення в області планової технічної інвентаризації захисних споруд. Засідання відкрив та провів заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс.

ВІДЕО ДНЯ

У заході взяли участь представники структур цивільного захисту ОДА, з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту управління ДСНС у Закарпатській області, а також голови інвентаризаційних комісій райдержадміністрацій та міськвиконкомів області, – повідомляє Управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

У своєму вступному слові Михайло Рівіс зауважив, що реалії сьогодення вимагають від органів влади особливої уваги щодо питань створення умов для захисту населення у надзвичайних ситуаціях. Тому для більш детального вивчення стану виконання заходів із організації планової технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту), заступником голови ОДА було затверджено графік, згідно з яким у районах та містах області із найнижчими показниками технічної інвентаризації, торік проведені планові технічні інвентаризації захисних споруд цивільної оборони.

Реклама

«Станом на 20 січня п.р. до фонду захисних споруд цивільного захисту області включено 583 об’єкта, з них 109 сховищ та 474 протирадіаційних укриттів (ПРУ). Забезпеченість краян захисними спорудами цивільного захисту складає 88,7%», - поінформував завідувач відділу з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Буришин.

У свою чергу заступник начальника управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту УДСНС області Андрій Сікора зазначив: «На початок 2015 року стовідсотково здійснені комплексні перевірки на тих спорудах, які підлягають технічній інвентаризації. Зокрема, проінвентаризовано 258 захисних споруд, як об’єктів нерухомого майна, що складає 44,2% від загальної кількості».

Реклама

Він також наголосив: «Провести належну інвентаризацію захисних споруд вкрай важливо, адже тільки таким чином кожний населений пункт належно контролюватиме їх наявність, фактичний стан, утримання та експлуатацію. Під час технічної інвентаризації встановлюється рівень готовності захисних споруд до використання за призначенням, водночас забороняється їх хаотична реконструкція та переобладнання».

Заслухавши інформацію виступаючих та врахувавши слушні зауваження, Михайло Рівіс доручив представникам територіальної інвентаризаційної комісії до кінця лютого провести комплексні перевірки захисних споруд цивільного захисту, здійснити технічну інвентаризацію та облік цих об’єктів, і доповісти про їх результати. А містам та районам області - надати методичну допомогу із проведення технічної інвентаризації захисних споруд, аби активізувати цю роботу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно