Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Берегівські депутати затвердили акцизний збір та нові податки (ФОТО)

Берегівські депутати затвердили акцизний збір та нові податки (ФОТО)

Берегівські депутати затвердили акцизний збір та нові податки (ФОТО)
29 січня у Берегівській міській раді було скликано позачергове засідання сесії. На початку засідання міський голова запропонував вшанувати хвилиною мовчання загиблих під час обстрілів у Волновасі...

29 січня у Берегівській міській раді було скликано позачергове засідання сесії.

ВІДЕО ДНЯ

На початку засідання міський голова запропонував вшанувати хвилиною мовчання загиблих під час обстрілів у Волновасі та Маріуполі.

Опісля нагоду представитися депутатському корпусу мали новий прокурор Берегівщини Владислав Братюк, Петро Дудаш – в.о начальника Берегівської ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області, перший заступник начальника Берегівської ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області.

Реклама

З недавніх пір в.о. начальника СБУ Берегівщини призначено Василя Рубіша. Пан Василь під час представлення зазначив, що сам родом з Мукачівщини, а в органах СБУ працює з 2004 р.

Далі настала черга депутатських запитів. Один з них був проханням підтримати рішення ВР про визнання Росії країною-агресором, а «ЛНР» та «ДНР» — терористичними організаціями.

Реклама

У іншому випадку депутат міської ради інформувала про проблеми жителів проспекту Геологів зі спортивним майданчиком, який було надано банку в оренду, однак таким чином тамтешні берегівчани не мають можливості комфортно користуватися спортивним об’єктом. Тому містяни просять повернути майданчик у комунальну власність. Також озвучила і прохання жителів проспекту Геологів розібратися у правомірності обгородження місцевого озерця, оскільки містяни через це мають іти в обхід до кладовища та школи.

Ще одне звернення від депутатського корпусу адресувалося до правоохоронних органів, аби ті розібралися у ситуації, що склалася навколо УСБ «Закарпаття», зокрема правомірності звільнення працівників спортбази та доведення бази до банкрутства.

Головне питанням порядку денного стосувалося встановлення на території міста податку на майно. Зрештою народні обранці зупинилися на мінімальних ставках і залишили учорашні цифри: за житлову площу для фізичних осіб, що перевищує 80 кв.м за квартиру та 160 кв.м за будинок – 0,1% від мінімальної зарплати за кожен додатковий квадратний метр за рік;

Реклама

Від цих податків звільняються господарські присадибні будівлі – допоміжні нежитлові приміщення: сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо, які перебувають у власності фізичних осіб, релігійні організації міста, які зареєстровані.

Також звільняються від оподаткування житлової нерухомості інваліди І та ІІ групи, фізичні особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасники бойових дій в Афганістані, учасники АТО та одинокі пенсіонери.

Ставка податку для об’єктів нежитлової нерухомості готельних будівель, що перебувають у власності фізичних чи юридичних осіб запропонували такі:

Готельні будівлі (готелі, мотелі, кемпінги, пансіонати, ресторани та бари, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, будинки відпочинку) – 0,3% від мінімальної зарплати за 1 кв.м бази оподаткування.

Офісні будівлі – 1% від мінімальної зарплати за 1 кв.м бази оподаткування.

Будівлі торговельні, ринки – 0,3% від мінімальної зарплати за 1 кв.м бази оподаткування.

Для автозаправних станцій – 1% від мінімальної зарплати за 1 кв.м бази оподаткування.

Реклама

Для будівель для публічних виступів – 1% від мінімальної зарплати за 1 кв.м бази оподаткування;

Неприбуткові організації, заклади освіти (такий у Берегові є один – Закарпатський угорський інститут ім. Ф.Ракоці, II) – не буде оподатковуватися (0% відсотків).

За інші будівлі, що перебувають у власності фізичних чи юридичних осіб потрібно буде платити 0,3% від мінімальної зарплати за 1 кв.м бази оподаткування. У цих випадках ніяких мінімумів площі, які не оподатковуються немає, тобто їх власники заплатять податок за кожен квадратний метр власності

Варто зазначити, що не є об'єктом оподаткування: об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також організацій, створених ними в установленому порядку, що повністю утримуються за рахунок відповідного державного бюджету чи місцевого бюджету і є неприбутковими (їх спільній власності), а також гуртожитки, будинки сімейного типу тощо.

Окрім цього, депутати затвердили 5% податок з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Підтримали народні обранці програму призначення та виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги та схвалили міську програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей- мешканців Берегова.

Наприкінці було внесено відповідні зміни до рішення міської ради, згідно з якими учні 1–4 класів харчуватимуться безкоштовно.

Реклама

Після розгляду порядку денного міський голова Золтан Баб'як звернувся до депутатських фракцій, аби ті пропонували кандидатури на посади першого заступника міського голови та секретаря міської ради до наступної сесії наприкінці лютого.

Берегівські депутати затвердили акцизний збір та нові податки (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно