Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські школярі та вчителя, які здобули призові місця на Всеукраїнських олімпіадах, отримають грошову винагороду

Закарпатські школярі та вчителя, які здобули призові місця на Всеукраїнських олімпіадах, отримають грошову винагороду

Закарпатські школярі та вчителя, які здобули призові місця на Всеукраїнських олімпіадах, отримають грошову винагороду
На Закарпатті триває ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. Як повідомили у департаменті освіти і науки ОДА, цьогорічні інтелектуальні змагання розпочались 9 січня...

На Закарпатті триває ІІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. Як повідомили у департаменті освіти і науки ОДА, цьогорічні інтелектуальні змагання розпочались 9 січня випробуванням з іноземних мов.

ВІДЕО ДНЯ

Першою з них була олімпіада з англійської мови, у якій взяли участь 84 учні 9 – 11 класів. Переможцями з них стали 25 школярів загальноосвітніх навчальних закладів області, у т.ч. п’ятеро отримали дипломи І ступеня, дев’ятеро – дипломи ІІ ступеня та 11 – дипломи ІІІ ступеня, - йдеться у матеріалі Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА.

Серед 67 учасників учнівської олімпіади з німецької мови переможцями було визнано 29 учнів 9–11 класів. Перше місце вибороли п’ятеро учнів, друге – 11, а третє – 13.

Реклама

Олімпіада з французької мови була найменш чисельною серед змагань з іноземних мов. У ній взяли участь всього 45 школярів, 17 з яких стали переможцями. Розподіл призових місць такий: три дипломи І ступеня, шість – ІІ ступеня та 8 – ІІІ ступеня.

За перемогу в олімпіаді з географії боролися 99 учнів 8 – 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів області, а здобули її, згідно зі спільним рішенням журі та оргкомітету, 40 найдостойніших, п’ятеро з яких отримали дипломи І ступеня, 11 – дипломи ІІ ступеня та 24 – дипломи ІІІ ступеня.

Реклама

Крім того, згідно з графіком, відбулися й олімпіади з екології, математики, української мови та літератури (в тому числі в школах з угорською та румунською мовами навчання), а також з астрономії та історії.

Попереду в учнів інтелектуальні змагання з біології, інформатики, румунської, угорської і російської мови та літератури й інформаційних технологій. Завершиться третій етап олімпіадою з економіки 11 лютого.

Задля матеріального заохочення та підтримки обдарованих учнів, в області діє Програма розвитку освіти. Нею передбачені кошти на виплату відповідних стипендій переможцям ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін і премій учителям, які їх навчали. Крім цього, матеріальні заохочення отримують і переможці ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. Як повідомили в Департаменті освіти і науки Закарпатської ОДА, розмір виплат наступний: за І місце – 4 тис. грн, за ІІ місце – 3 тис. грн, за ІІІ місце – 2 тис. грн.

Реклама

Педагогічні працівники, які навчали переможців ІV етапу Всеукраїнських олімпіад у загальноосвітніх навчальних закладах у поточному навчальному році, відзначаються грошовими преміями у розмірі: за І місце – 8 тис. грн, за ІІ місце – 6 тис. грн, за ІІІ місце – 4 тис. грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно