Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До кінця навчального року учні початкових класів берегівських шкіл харчуватимуться безкоштовно

До кінця навчального року учні початкових класів берегівських шкіл харчуватимуться безкоштовно

До кінця навчального року учні початкових класів берегівських шкіл харчуватимуться безкоштовно
Як вже повідомляли раніше, у 2015 році бюджетне законодавство України зазнало багато змін. Одним із нововведень є фінансування загальноосвітніх шкіл за рахунок субвенцій з державного...

Як вже повідомляли раніше, у 2015 році бюджетне законодавство України зазнало багато змін. Одним із нововведень є фінансування загальноосвітніх шкіл за рахунок субвенцій з державного бюджету.

ВІДЕО ДНЯ

Міська рада тільки затверджує загальну суму коштів на утримання шкіл,а управління освіти розподіляє ці кошти на різні видатки (зарплата вчителів, оплата енергоносіїв, харчування учнів тощо), - повідомив Берегівський міський голова Золтан Баб'яяк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Враховуючи, що сума коштів у порівнянні з минулим роком суттєво не змінилася, а ціни на енергоносії значно зросли, виконкомом було прийнято рішення про безкоштовне харчування учнів тільки пільгових категорій (сироти, діти під опікою, діти-чорнобильці, діти з малозабезпечених сімей та діти переселенців з окупованих територій).

Реклама

Це викликало занепокоєння серед берегівчан. Адже в цей складний час для країни у багатьох батьків виникають труднощі з оплатою харчування дітей через невисокі зарплати та значні видатки на комунальні послуги. А гарячі обіди для маленьких школярів є вкрай необхідними для нормального розвитку дітей.

Таким чином, мер Берегова дав доручення заступнику міського голови Л. Токар, начальнику управління освіти М. Пилипенко та начальнику фінансового управління О. Андришин виділити кошти на харчування учнів за рахунок здійснення заходів по економії енергоресурсів.

Реклама

Тож до кінця навчального року всі учні початкових класів будуть отримувати гарячі обіди в школах за рахунок бюджетних коштів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно