Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На реконструкцію Тячівської районної лікарні місцева влада витратить 10 мільйонів гривень

На реконструкцію Тячівської районної лікарні місцева влада витратить 10 мільйонів гривень

На реконструкцію Тячівської районної лікарні місцева влада витратить 10 мільйонів гривень
Ні для кого не секрет, що вітчизняна медицина на сьогодні не відповідає потребам наших громадян та сучасним стандартам ВОЗ. Галузь перебуває на шляху широкомасштабного реформування, яке вимагає як...

Ні для кого не секрет, що вітчизняна медицина на сьогодні не відповідає потребам наших громадян та сучасним стандартам ВОЗ. Галузь перебуває на шляху широкомасштабного реформування, яке вимагає як законодавчих змін так і великих капіталовкладень. Однак очікувати найближчим часом на разючий результат через складну суспільно-економічну ситуацію в державі не варто, проте працювати у цьому напрямку потрібно. І негайно.

ВІДЕО ДНЯ

У чому, власне, і переконане керівництво Тячівської райдержадміністрації, яке при прийнятті Програми соціально-економічного розвитку Тячівського району на 2015 рік надало великий пріоритет розвитку охорони здоров’я району.

Зокрема, субвенція, яка виділена для медичної галузі передбачає фінансування на заробітну плату, медикаменти, харчування, поточні ремонти приміщень, ремонти обладнання приміщень та енерговитрати, - йдеться у повідомленні прес-служби Тячівської РДА.

Реклама

Проте коштів на капітальні ремонти, а саме реконструкцію, будівництво закладів охорони здоров’я та придбання дороговартісного медичного обладнання в бюджеті не закладено. Їх заплановано виділити з вільних залишків після внесення змін до головного фінансового документу району, яке відбудеться приблизно вже в лютому місяці поточного року.

- Тячівська райдержадміністрація як розпорядник коштів має намір у цьому році виділити 10 мільйонів гривень на реконструкцію районної лікарні, - наголосив під час однієї з нарад з працівниками медичної галузі т.в.о. голови Василь Йовдій, - Тим паче, що потреба у виконанні таких робіт у даному медичному закладі назріла давно.

Реклама

Таким чином, передбачено реконструкцію приміщення головного корпусу лікарні, яким є акушерсько-гінекологічного відділення.

Насамперед за програмою енергозбереження – це заміна вікон, утеплення фасаду, ремонт даху та витяжної вентиляції тощо. І внутрішня реконструкція ремонту приміщень під нові вимоги, які вже передбачені основними напрямками реформуванням медичної галузі району, згідно яких у недалекій перспективі Тячівська лікарня буде функціонувати як госпітальний округ.

Окрім цього заплановано здійснити поточні ремонти 6-ти корпусів лікарні, на що заплановано виділити 500 тисяч гривень. Наразі керівництво лікарні з представниками профкому та завідувачами відділень визначається, де це потрібно зробити більш нагально, а також передбачити кошти на ремонт медичного обладнання.

Реклама

Відповідно до розробленої проектно-кошторисною документації, буде також здійснено поточний ремонт старого інфекційного відділення лікарні. Згідно норм тут мають бути відповідні боксові палати, що дозволить дотримуватися санітарно-епідеміологічного режиму тощо.

Також поточні ремонти передбачені і в медичних закладах району, де теж проходять відповідні обговорення. І вже через декілька місяців їх будуть втілювати в реальність.

На думку керівництва району, всі ці заплановані заходи повинні покращити умови перебування у медичних закладах як пацієнтів так і умови праці персоналу, а відтак і поліпшити якість надання лікарських послуг місцевому населенню.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно