Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прикордонники та військовий комісар розповіли, чи ловитимуть на кордоні чоловіків, які підпадають під мобілізацію

Прикордонники та військовий комісар розповіли, чи ловитимуть на кордоні чоловіків, які підпадають під мобілізацію

Прикордонники та військовий комісар розповіли, чи ловитимуть на кордоні чоловіків, які підпадають під мобілізацію
Днями в Закарпатській області вкотре почали ширитись чутки, що при перетині кордону у жителів Закарпатської області вимагають пред’являти довідки про звільнення від мобілізації. Згідно з цією...

Днями в Закарпатській області вкотре почали ширитись чутки, що при перетині кордону у жителів Закарпатської області вимагають пред’являти довідки про звільнення від мобілізації. Згідно з цією інформацією, труднощі виникали навіть у власників авто на транзитних номерах, котрі перетинали кордон тільки для оформлення так званої «пересічки».

ВІДЕО ДНЯ

Однак тільки минулого тижня начальник Закарпатського обласного військового комісаріату, полковник Іван Васильцюн на своєму брифінгу заперечував можливість подібних перевірок на кордонах.

«Ситуація не змінювалася. Жодних розпоряджень стосовно перевірки та заборони виїзду за кордон українським чоловікам обласний комісаріат не видавав. Від голови ОДА також жодних подібних розпоряджень не надходило», - запевнив полковник Васильцюн.

Реклама

Більш того, комісар заявив, що жодні комісаріати навіть не видають подібних довідок про «звільнення від мобілізації» чи призову.

«Ми нікому довідок не видаємо про те, що вони звільнені від призову чи будуть призиватися. Ми видаємо тільки мобілізаційні розпорядження», - заявив Васильцюн.

Реклама

Заперечили можливість подібних перевірок і представники виконавчої влади. Зокрема завідувач сектору мобілізаційної та оборонної роботи апарату Виноградівської РДА Валерій Секретенко запевнив, що жодних подібних розпоряджень вони не отримували.

Прокоментували ситуацію і в Чопському прикордонному загоні. Роман Павленко, начальник Прес-служби Чопського прикордонного загону, запевнив, що прикордонники не вимагають ніяких документів про мобілізацію.

«Прикордонники не мають відношення до митних питань та вивезення автомобілів. Так само, як і до мобілізації. Прикордонники перевіряють лише документи, які надають право для перетину державного кордону і законні підстави для перетину державного кордону. Якщо десь в базі даних, яка діє незалежно від волі прикордонника, випливає якесь обмеження, тоді він виконує це доручення. Якщо ніяких обмежень немає, то прикордонник самостійно ні в які справи не влазить», - заявив Павленко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно