Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські діти зробили подарунки ровесникам зі Сходу України

Закарпатські діти зробили подарунки ровесникам зі Сходу України

Закарпатські діти зробили подарунки ровесникам зі Сходу України
Зворушливий вчинок вихованців Чинадіївського сиротинцю неабияк вразив закарпатців. Діти зуміли зібрати не тільки іграшки та теплий одяг, а й спакувати індивідуальні подаруночки для своїх ровесників....

Зворушливий вчинок вихованців Чинадіївського сиротинцю неабияк вразив закарпатців. Діти зуміли зібрати не тільки іграшки та теплий одяг, а й спакувати індивідуальні подаруночки для своїх ровесників. Директор Чинадіївського дитячого будинку Світлана Софілканич розповіла, що це була ідея дітей.

ВІДЕО ДНЯ

«Наші вихованці за свята отримали багато подарунків, і вони почали цікавитися, чи отримали такі подарунки діти зі сходу, де зараз фактично війна. Про важку ситуацію в Україні діти знають, адже ходять на заняття до звичайної школи. Вони знають, як школярі і вчителі збирають подарунки для військових та дітей. Ми зробили індивідуальні подарунки, що містять солодощі, іграшки та сувеніри, зроблені своїми руками. У кожному подарунку ми залишили листівочку з текстом «Дітям сходу від дітей Чинадіївського дитбудинку». Також ще зібрали й мішки з великими іграшками та теплим одягом», – зазначила пані Софілканич.

Волонтер Яна Петрига зізнається, що такий вчинок юних українців її неабияк вразив. «Ми багато чули про те, що дітки в різних містах країни віддавали свої гроші зі скарбничок, наколядоване, подарунки на день народження, але такого вчинку я ще не бачила. Діти, позбавлені батьківського піклування, поділилися тим, що мають – іграшками. Усіх волонтерів це дуже зворушило», – розповіла дівчина.

Реклама

Вихованцями дитячого будинку Чинадієва є сироти та малеча, позбавлена батьківського піклування, віком від 3 до 15 років. Уже найближчим часом вихованці навідаються і до захисників Батьківщини, що на лікуванні у військовому госпіталі Мукачева. Діти понесуть військовим печиво, а працівники дитячого будинку зібрали кошти і подарують захисникам засоби особистої гігієни.

Вікторія Жуйко

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно