Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Народний депутат України розповів про мобілізацію закарпатських угорців

Народний депутат України розповів про мобілізацію закарпатських угорців

Народний депутат України розповів про мобілізацію закарпатських угорців
Ласло Брензович, Голова Закарпатського угорського культурного товариства («KMKSZ»), заявив, що він сподівається, що під час нової хвилі часткової мобілізації, яка розпочнеться 20-го січня, кількість...

Ласло Брензович, Голова Закарпатського угорського культурного товариства («KMKSZ»), заявив, що він сподівається, що під час нової хвилі часткової мобілізації, яка розпочнеться 20-го січня, кількість мобілізованих до української армії закарпатських угорців не буде диспропорційною.

ВІДЕО ДНЯ

Депутат Верховної Ради Ласло Брензович розповів, що за наказом президента України Петра Порошенка парламент ухвалив всеукраїнську часткову мобілізацію, під час якої буде призвано 50 тисяч українців, зокрема 3 тисячі закарпатців. Міністр оброни Степан Полторак та секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов пообіцяли, що цього разу мобілізують лише громадян віком від 20 до 60 років, які вже проходили військову службу, чи мають військову спеціальність, а також офіцерів запасу. Призвані пройдуть належну військову підготовку та будуть споряджені.

Пан Бренззович додав, що часткова мобілізація є надзвичайно складним процесом для життя країни. Основна мета чергової мобілізації – ротація бійців, які вже близько року перебувають у зоні проведення АТО.

Реклама

На запитання скількох закарпатських угорців торкнеться мобілізація, голова «KMKSZ» відповів, що точну кількість ще не визначено, адже призив залежить від багатьох факторів, зокрема від стану здоров’я, спеціальності та сімейного стану.

У зв’язку з цьогоріч відновленою військовою службою, пан Брензовив зауважив: «Призив молодиків віком від 20 до 27 років, який розпочнеться в першій чверті цього року, потрібно відокремити від мобілізації. Влада обіцяє, що рядові солдати проходитимуть лише військову підготовку і не будуть відправлені у зону проведення бойових дій». Він вважає призив проблемним питанням, адже, на його думку, економічна ситуація в Україні є незадовільною: влада не може належним чином забезпечити навіть тих солдатів, які наразі воюють на сході країни.

Реклама

Ласло Брензович розповів, що «KMKSZ» намагається підтримувати сім’ї тих закарпатських угорців, яких торік призвали до армії. Товариство вже неодноразово організовувало збори пожертв, зібрані кошти з яких пішли на підтримку вісімдесяти сімей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно